Rose McGowan napala Oprah Winfrey zbog Harveya Weinsteina

Rose McGowan bila je jedna od prvih glumica koja je istupila u javnosti i rekla da ju je bivši filmski mogul Harvey Weinstein silovao. Ovog tjedna ona je napala popularnu tv voditeljicu Oprah Winfrey zbog nekadašnjeg prijateljstva s Harveyem Weinsteinom i to objavom na Twitteru. Ona je tom prilikom objavila fotografiju iz 2014. godine na kojoj se vidi kako Oprah Winfrey ljubi Weinsteina u obraz. „Drago mi je da se sve više vidi pravo lice Oprah Winfrey. Voljela bih da je bila iskrena, ali nije“, napisala je Rose McGowan dodajući kako je jedna od najpoznatijih američkih tv lica bila porijateljica s Weinsteinom te je uništavala žrtve glazbenog mogula Russella Simmonsa. „Ona podržava bolesne strukture moći zbog osobnih ciljeva, ona je lažnjak na najjače“, napisala je Rose McGowan.

Russell Simmons je 64-godišnji glazbeni producent kojeg je prije četiri godine 20 žena optužilo za silovanje i seksualni napad. On se prvo povukao iz glazbene hip-hop kompanije Def Jam Recording koju je osnovao a zatim je otputovao na Bali. Smatra se da je to napravio jer Indonezija nema ugovor s SAD-om o ekstradikciji osuđenih ili osumnjičenih osoba.

Sumnje u blizak odnos Oprah Winfrey i Russella Simmonsa pojavile su se nakon što se ona povukla s mjesta izvršne producentice dokumentarnog filma „On the Record“ prikazanog prošle godine. Film je prikazao svjedočanstva djevojaka koje je Simmons navodno silovao. Kada je napustila projekt, Oprah Winfrey je navela dva razloga za to, a to su pritisci Simmonsa na nju da spriječi prikazivanje filma ali i neslaganje načinom na koji su redatelji napravili taj film. Uz to, rekla je da podržava žene, žrtve Russella Simmonsa, i ističe da se njihove priče moraju čuti.

Smatra se da je povod za ovu objavu Rose McGowan taj što je proteklog vikenda na društvenim mrežama osvanuo intervju Oprah Winfrey iz 2003. godine sa Dolly Parton kada ju je voditeljica pitala o plastičnim operacijama i depresiji kada je imala 40, što je proglašeno pokušajem Oprah Winfrey da ponizi slavnu country pjevačicu.

Komentiraj