Rošada u Gradskom vrtu – Miloš došao umjesto Grgića

Mato Miloš je novi nogometaš Osijeka dok je Gradski vrt napustio Alen Grgić koji će ostatak sezone provesti na posudbi u mađarskom prvoligašu Diosgyoru. Bijelo-plavi su tako napravili rošadu na poziciji desnog bočnog igrača, a neprikosnoveni Igor Silva je dobio novu konkurenciju.

Miloš u Osijek dolazi kao slobodan igrač nakon što mu je u srpnju prošle godine istekao ugovor s portugalskim Desportivo Avesom. U bogatoj karijeri 27-godišnjak je nosio dres Jadrana iz Poreča, Rijeke, Cibalije, Siene, Spezije, Perugije, Istre 1961, Benfice i Lechije Gdansk, a upravo u Speziji je surađivao i s Nenadom Bjelicom koji je tako dobro upoznat s njegovim igračim i ljudskim kvalitetama. S Bijelo-plavima je potpisao ugovor na godinu i pol dana s mogućnosti produžetka za još jednu sezonu.

Grgić je nakon produžetka ugovora s Osijekom do ljeta 2023. godine otišao u mađarskog prvoligaša kojeg je nedavno preuzeo Lorinc Mezsaros. Trener momčadi je postao Zoran Zekić, a klub su pojačali i hrvatski nogometaši Marko Malenica, Diego Živulić te Goran Milović. Pred njima je zadatak da u nastavku sezone osiguraju opstanak u najvišem rangu nogometa u Mađarskoj.

– “O svemu smo se usuglasili i mislim da je za mene trenutno dobra opcija odlazak u sredinu u kojoj bih morao imati kontinuitet nastupa. Svi želimo prvenstveno igrati, takva su i moja razmišljanja. U godinama sam kada mogu i trebam pružiti najvišePoklopilo se da idem tamo gdje je moj nekadašnji cimer i zemljak Marko Malenica. I on je tamo došao na posudbu. Potpisao je i Goran Milović, vjerujem da ćemo svi pridonijeti ostvarenju cilja i sačuvati prvoligaški status. Naravno da ću s velikim zanimanjem pratiti sve što je vezano uz NK Osijek kojem želim trofej na kraju sezone!“, izjavio je Grgić.

Podsjećamo da je ove zime u Gradski vrt pristigao i napadač Mihret Topčagić, a pred realizacijom je i dolazak veznjaka Genoe Petra Brleka.

Komentiraj