Policija u Las Vegasu potvrdila je sinoć kako je u rujnu ponovno otvoren ‘slučaj optužbe za silovanje iz 2009’. Vijest dolazi samo nekoliko dana nakon što je Kathryn Mayorga u intervjuu Der Spiegelu optužila portugalskog nogometaša Cristiana Ronalda za silovanje.

Ronaldo tvrdi da je nevin, “Ne, ne, ne, ne, ne. Ono što su rekli danas samo su lažne vijesti”, rekao je Ronaldo i dodao: “Oni samo žele promovirati sebe koristeći moje ime. To je normalno. Žele biti poznati, a dio posla je izgovoriti moje ime. Ja sam sretan čovjek i sve je dobro”, poručio je Ronaldo na Instagramu.

Policija Las Vegasa navela je na Twitteru kako je 13. lipnja 2009. izašla na teren po dojavi o seksualnom napadu: “Kada smo sastavljali izvještaj, žrtva nije detektivima rekla lokaciju napada, niti im je opisala osumnjičenog. Napravljen je liječnički pregled napadnute.

Od rujna 2018. godine slučaj je ponovno otvoren. Naši detektivi rade na osnovu informacija koje im je dala žrtva. Ova istraga je u tijeku i za sada neće biti otkriveni novi detalji o njoj”, napisali su na Twitteru.

Bivša manekenka tvrdi da ju je Ronaldo napastovao 13. lipnja 2009. godine u svom apartmanu hotela u Los Angelesu. Ronaldo tvrdi da je riječ bila o sporazumnom seksu. ODvjetnici manekenke i nogometaša te 2009. godine su se nagodili, te je Rinaldo Mayorgi isplatio 375.000 dolara uz obavezu da više nikada ne spomene taj slučaj. Ipak, Mayorga je oldučila ispričati svoju priču.

Prema zakonu američke savezne države Nevade, ne postoji zastara u slučaju silovanja, ukoliko je žrtva pijavila zločin unutar četiri godine što je bio slučaj. Maksimalna kazna za taj zločin je doživotni zatvor, uz mogućnost uvjetne kazne nakon deset godina.

KATHRYN MAYORGA (34) “Silovao me Cristiano Ronaldo”

Komentiraj