Pixabay

RODIĆ ‘Ovo je logična posljedica nebrige za zdravlje stanovništva’

Predsjednica Odbora za zdravstvo stranke Promijenimo Hrvatsku Josipa Rodić u utorak je u priopćenju reagirala na tragediju koja se u nedjelju dogodila u Zaprešiću.

“Predsjednica Odbora za zdravstvo stranke Promijenimo Hrvatsku dr. med. Josipa Rodić, upozorila je da se takva, po pacijente, izrazito loša praksa u kojima nositelji timova nisu liječnici, provodi već godinama i da je bilo samo pitanje trenutka kada će se dogoditi takav tragični događaj. Već više od godinu i pol dana kontinuirano upozoravamo i tražimo ukidanje timova bez nositelja, upozorila je Rodić, jer voditelj tima, bilo u ambulanti ili hitnoj službi, mora i jedino može biti liječnik!!!

Već duže vrijeme stručna udruga upozorava javnost i Vladu da se zbog toga reforma zdravstva mora hitno i neodgodivo provesti i ne smije se lomiti preko leđa pacijenata i njihovog prava na dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. Brojni liječnici već godinama, ističe doktorica Rodić, upozoravaju na devastiranu mrežu liječnika po slavonskim, ličkim, dalmatinskim selima te otocima, ali sada vidimo i u urbanim sredinama, kao i nebrigu lokalne vlasti za kvalitetno zdravstvo.

Lokalna samouprava zadužena za brigu za zdravstveni sustav i mrežu liječnika u svom kraju, ističe Rodić i pita se kako je moguće da onda jedna sestra i jedan liječnik pokrivaju i do četiri ordinacije”, navodi se u priopćenju te se dodaje kako je slučaj u Zaprešiću ”logična posljedica nebrige za zdravlje stanovništva’.

Komentiraj