Grad Čakovec

REXPO 2016 Grad Čakovec predstavio svoje investicijske potencijale

Grad Čakovec predstavio je svoje investicijske potencijale na Međunarodnom sajmu investicijskih projekata REXPO 2016 koji se održao u Zagrebu.

O uspješnim projektima govorili su gradonačelnik Čakovca i saborski zastupnik Stjepan Kovač i pročelnik čakovečkog Upravnog odjela za prostorno uređenje i Europske fondove, Ninoslav Šipoš.

Gradonačelnik Kovač i pročelnik Šipoš okupljenima su prezentirali dosadašnje uspiješne projekte i aktivnosti Grad Čakovca, kojima je taj grad ostvario najnižu stopu nezaposlenosti u Republici Hrvatskoj te indeks razvijenosti od 102.52 posto.

Sudionici su tako saznali na koje je načine Čakovec iskoristio svoju povoljnu prometnu poziciju na raskrižju značajnih europskih koridora te kako je izrazito razvijena infrastruktura dovela do formiranja velikih prostornih kapaciteta za razvoj gospodarstva.

rexpo-2016_2

Grad Čakovec se na sajmu pohvalio svojim smart cities projektima, kojima se kroz digitalne tehnologije stvaraju bolje javne usluge za građane, smanjuje se utjecaj na okoliš te se resursi bolje iskorištavaju.

“Predano radimo na uvođenju novih tehnologija u funkciji povišenja kvalitete života u Čakovcu, tako da već imamo besplatni internet u užem centru, koji je u fazi proširenja, zatim uvodimo i dinamičku javnu rasvjetu, koja je manje štetna za okoliš, nego klasična. Tu su hibridna vozila za zbrinjavanje otpada te sustav prijevoza javnim elektrobiciklima, jer doista nam je u fokusu očuvanje naše prirode i vrijednih resursa. Taj smo plan nadogradili upotrebom pametnih solarnih klupa i energetskom obnovom objekata”, izjavio je gradonačelnik Stjepan Kovač.

“Komparativne prednosti Čakovca su kvaliteta poslovnog okruženja i poslovnog sektora te pogodnosti za poduzetnike u plaćanju lokalnih poreza. Sigurni smo da ćemo daljnjim marljivim radom dodatno poboljšati rezultate razvojnih politika i privući još više investitora”, rekao je pročelnik Ninoslav Šipoš.

rexpo-2016

Komentiraj