Patrik Macek/PIXSELL

RESSLER "Svjestan sam toga da se povezujem sa Šeksom"

Nositelj liste HDZ-a na europskim izborima Karlo Ressler u intervjuu Tportalu komentirao je kritike da je premlad za svoju funkciju te koliko na njegovu karijeru utječe činjenica da mu je očuh Vladimir Šeks.
Kako gledate na kritike da ste premladi da biste bili nositelj liste HDZ-a?
“Često se komentira da se mladima ne daje dovoljno prostora, a takvi su komentari prisutni i u političkom životu. Sada smo napravili listu koja je kombinacija različitih generacija. To je dobra poruka. Što se mene tiče, kao asistent europskom zastupniku radio sam na nizu europskih tema i rezolucija važnih za Hrvatsku, primjerice na rezoluciji kojom je Europski parlament osudio djelovanje Vojislava Šešelja te rezoluciji o transparentnosti i odgovornosti europskih zastupnika. Zadnje dvije godine radim kao savjetnik premijera. Prošao sam sve razine stranačke organizacije. Kroz Mladež EPP-a dobio sam priliku razumijevati značajne razlike koje postoje među perspektivama država članica. Svjestan sam da su kritike očekivane, ali prihvatio sam kandidaturu jer sam uvjeren da zajedno možemo napraviti dobar posao. Vjerujem da sam svojim dosadašnjim iskustvom i radom pokazao stručnost i predanost”, rekao je Ressler za Tportal.
No činjenica je da niste imali tipičan politički uspon u stranci, da niste bili na čelu nekih lokalnih organizacija ili dužnosnik na nižim razinama.
“To može biti i prednost. Da ipak razjasnim, deset godina član sam HDZ-a i prošao sam sve razine organizacije od temeljnog ogranka. Vodio sam radnu skupinu za izradu novog Statuta HDZ-a 2018. Sudjelovao sam aktivno u nekoliko kampanja za europske i parlamentarne izbore. Koordinirao sam izradu programa za europske izbore. Uz to sam u drugom mandatu potpredsjednik Mladeži Europske pučke stranke. Često se zaboravlja da su se, ako se uspoređuje s našom listom iz 2014., mnogi od naših tadašnjih kandidata profilirali upravo unutar Europskog parlamenta”.
Smeta li vam to kad se u kontekstu vašeg imena i dosadašnjeg rada spominje da ste posinak Vladimira Šeksa?
“Vlado je imao važnu ulogu u stvaranju Hrvatske. Politički je aktivan više od tri desetljeća. Svjestan sam toga da se povezujem s njim, a naravno da bi mi bilo draže da me se sudi po onome što jesam i što radim”.
Koji je najvažniji savjet što vam ga je Vladimir Šeks dao u vašem dosadašnjem životu?
“Naglašavao je uvijek važnost obrazovanja i rada na sebi, kao i to da je bitno uvijek biti svoj”, rekao je Ressler za Tportal.

Komentiraj