REPETITOR U HRVATSKOJ Garažni post punk trojac stiže u Hrvatsku

Srpski bend Repetitor stiže u Hrvatsku u sklopu zimske turneje regijom. Garažni post punk trojac iz Beograda, Boris Vlastelica (vokal, gitara), Ana-Marija Cupin (vokal, bas) i Milena Milutinović (bubnjevi) najprije će u petak, 30. siječnja, održati koncert u riječkom Klubu, a na pozornici zagrebačke Tvornice kulture svirat će u subotu. Repetitor u Hrvatskoj često nastupa pa članovi grupe s nastupa iz Hrvatske imaju dobre uspomene. “Pamtimo pun plato Gradec na Gričevanju na kraju europske turneje, pun festival SuperUho, ali i sjajne provode u klubovima zimi i na malim ljetnim festivalima poput Tam-Tama u Sućuraju na Hvaru kamo se, nadam se, vraćamo ovog ljeta”, kaže Boris Vlastelica.

[quote_box_center]

  • Srpski bend Repetitor stiže u Hrvatsku u sklopu zimske turneje regijom
  • Najprije će u petak, 30. siječnja, održati koncert u riječkom Klubu, a na pozornici zagrebačke Tvornice kulture svirat će u subotu

[/quote_box_center]

Boris Vlastelica posebno pamti nastup u zagrebačkom klubu Močvara kada je jedan posjetitelj koncerta na kraju pjesme “Ogledalo” pokušao razbiti njegovu gitaru o pod. Na YouTubeu njihove pjesme s dvaju albuma “Sve što vidim je prvi put” i “Dobrodošli na okean” imaju nekoliko stotina tisuća pogleda. Oba su albuma stavili za besplatno skidanje s interneta. “Htjeli smo omogućiti ljudima da skinu naša izdanja službeno na Bandcampu benda, umjesto da skidaju preko nekih torrenta i da, ako hoće, ukucaju nulu i preuzmu albume besplatno. Ili da plate i podrže bend.” Drugi album “Dobrodošli na okean” proglašen je jednim od najboljih u Srbiji. Članovi grupe tvrde da uspjeh nije došao preko noći. “Bilo je svega, ali to je sve nebitno i sve loše zaboravite kada radite ono što najviše volite. Mi smo na vrijeme shvatili da je jedini način da se bez novca probijemo taj da sviramo svuda po bivšoj Jugi, da obiđemo svaki kutak, da nas što više ljudi čuje uživo, da pokažemo svima da nisu u pitanju neki šminkeri iz Beograda, nego pravi bend. Sada poslije dva-tri kruga po Balkanu i Europi dobri glasovi o nama su se uspjeli proširiti”, kaže Vlastelica.

Komentiraj