REAKCIJA NA PRLJAVU KAMPANJU ‘Madrid, Dublin i Oslo snažno će odgovoriti na napade izraelske diplomacije’

Autor:

Image: 872402179, License: Rights-managed, Restrictions: Contributor country restriction: Worldwide, Worldwide, Worldwide, Worldwide, Worldwide, Worldwide.
Contributor usage restriction: Advertising and promotion, Consumer goods, Direct mail and brochures, Indoor display, Internal business usage, Commercial electronic.
Contributor media restriction: {ECDF25A0-96DA-4B30-B7B4-8980EE90C424}, {ECDF25A0-96DA-4B30-B7B4-8980EE90C424}, {ECDF25A0-96DA-4B30-B7B4-8980EE90C424}, {ECDF25A0-96DA-4B30-B7B4-8980EE90C424}, {ECDF25A0-96DA-4B30-B7B4-8980EE90C424}, {ECDF25A0-96DA-4B30-B7B4-8980EE90C424}., Model Release: no, Credit line: JankPhoto / Alamy / Alamy / Profimedia

JankPhoto/Alamy//Profimedia

Španjolska, Irska i Norveška, čije je koordinirano priznanje države Palestine u utorak izazvalo gnjev izraelskih vlasti, ‘snažno’ će odgovori na napade izraelske diplomacije, rekao je španjolski ministar vanjskih poslova Jose Manuel Albares.

“Odgovorit ćemo koordinirano s Norveškom i Irskom, koje su na meti istih jezivih dezinformacija i napada na društvenim mrežama, odgovorit ćemo snažno i smireno na sve te provokacije”, rekao je novinarima José Manuel Albares.

“Nitko nas ne može zastrašiti… Ne krojimo mi svoju vanjsku politiku reagirajući na tweetove, već imamo jasne ideje o tomu kojim putem trebamo ići”, rekao je Albares nakon sastanka Vijeća ministara i formalnog usvajanja odredbe kojom se priznaje država Palestina.

RJEŠENJE S DVIJE DRŽAVE Irska, Španjolska i Norveška priznale Palestinu

Odgovor će uslijediti ‘u prikladnom trenutku’

Istodobno je Albares optužio izraelsku diplomaciju da je više “zainteresirana za raspravu o tweetovima nego za odluke Međunarodnoga suda pravde”, najvišeg suda UN-a koji je u petak Izraelu naredio da obustavi vojnu ofenzivu na Rafah.

Bijesan zbog odluke Madrida, Dublina i Osla o priznanju palestinske država šef izraelske diplomacije Israel Katz već nekoliko dana na društvenoj mreži X objavljuje ljutite poruke protiv ovih triju zemalja.

ODMAH I SAD Sud u Haagu naredio Izraelu da obustavi ofenzivu na Rafah

Tako je, primjerice u utorak optužio španjolskog premijera Pedra Sancheza da priznanjem palestinske države, “zajedno s ostalima poziva na genocid nad židovskim narodom“.

Napisao je i kako smatra da je Sanchez suučenik u pozivima na genocid nad židovima s obzirom na to da je španjolskoj vladi zadržao Yolandu Díaz, ministricu i potpredsjednicu vlade, koja je nedavno pozvala na oslobođenje Palestine “od rijeke do mora”.

U nedjelju je Katz na internetu objavio video-snimku na kojoj kombinira slike Hamasova napada na jug Izraela 7. listopada sa slikama plesača flamenka, tvrdeći da tako palestinski islamistički pokret Pedru Sanchezu zahvaljuje na usluzi.

Šef izraelske diplomacije objavio je slične video snimke koji su usmjerene protiv irskih i norveških čelnika.

TEME DRAGE PILSELA Izrael vrijeđa Španjolsku videom u kojem se spajaju flamenco i brutalnost Hamasa

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.