RAZBIJANJE NARKOKARTELA U Splitu nova uhićenja dilera, među njima i dva MMA borca

Autor:

28.03.2024., Split - Policija ogradila i nadzire privarni posjed na Duilovu u ulici Put Orisca koji se nalazi na cesti od Duilova prema Stobrecu. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ivo Cagalj/PIXSELL

USKOK i policija izvijestili su da su na području Splitsko-dalmatinske županije u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji u odnosu na više osoba za koje se sumnja da su u okviru zločinačkog udruženja počinile kaznena dijela iz oblasti kriminaliteta droga.

Splitska policija u četvrtak u ranim jutarnjim satima, kao potpora djelatnicima PNUSKOK-a upala je u stanove i kuće šestero osoba koje splitski USKOK povezuje s krijumčarenjem narkotika u okviru zločinačke organizacije 43-godišnjeg Nenada Petraka iz Zagreba, kojeg splitski USKOK smatra glavnim organizatorom međunarodnog narkokartela koji je prebacivao drogu iz Južne Amerike u Europu i distribuirao je po Europi.

Oni koje su zatekli su odmah uhićeni te je cijelo jutro potrajala pretraga njihovih stanova, automobila i drugih prostorija.

VIDEO: U Istanbulu uhićen Nenad Petrak, vođa međunarodnog narkokartela

Tužiteljstvo je dodalo da su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja koje PNUSKOK provodi u koordinaciji s USKOK-om.

Ravnateljstvo policije ističe da je kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno više osoba, od kojih se dio otprije nalazi u zatvoru.

Dodaje se i da će policijski službenici po dovršetku kriminalističkog istraživanja predati osumnjičenike pritvorskom nadzorniku te podnijeti kaznenu prijavu USKOK-u.

U USKOK-u dodaju da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Slobodna Dalmacija piše da su među šestoricom uhićenih i dva splitska MMA borca.

Uskok od splitskog suda traži istražni zatvor za krijumčare droge

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.