RANKO OSTOJIĆ: “Pa nije valjda da se ne mogu boriti s Plenkovićem”

“Pa nije valjda da se ne mogu boriti s Plenkovićem”, kazao je večeras za N1 kandidat za predsjednika SDP-a Ranko Ostojić, koji je u intervjuu govorio o SDP-u i budućem predsjedniku stranke, rekavši kako “nema nikakav problem s tim” da se suprotstavi Plenkoviću, jer “predsjednik stranke mora biti spreman preuzeti premijersku poziciju”.

Slogan mu je “Ulijevo”, a to, prema Ostojiću, znači “prekid koketiranja s desnicom”. “U ovom trenutku sve što nam je sad potrebno piše u počecima našeg statuta. Aktivistički pristup platforme Možemo! srušio je ono što SDP nije radio. To je bila naša obveza. Nama ne treba restart nego reset-vraćanje na početne postavke, a piše u statutu koje su. Konkretna stvar koju sam ponudio jest da moramo imati vladu u sjeni, da se predsjednik ili predsjednica okruže ljudima koji znaju svoju tematiku tako da mogu parirati HDZ-ovim lažima. Platforma Možemo! je dobila sve naše glasače koji su bili razočarani jer nismo radili ono što bi SDP trebao. Kad kažem ulijevo, to znači prekid koketiranja s desnicom”, pojasnio je Ostojić.

Kaže i da je rukovodstvo stranke odbilo njegov zahtjev da se održi sučeljavanje kandidata na unutarstranačkim izborima.

Osvrnuo se i na protukandidate na izborima, pa je govorio o Peđi Grbinu. “Podržavam ga i u ovom trenutku, on je odličan SDP-ovac, ali fali mu jedna crta-šef. Ne možeš sebi dopustiti da oni koji su ti lažni prijatelji, koja je spremna trgovati, bude u timu. Spreman sam puknuti šakom od stol i riješiti stvar ako je to u interesu SDP-a.”

Najviše nesuglasica ima sa županom Kolarom kojeg je ranije nazvao i zombi-kandidatom: “Predstavnik je one ekipe koja je upropastila SDP, to su njegovi glavni podržavatelji. Kolar je bio koordinator u trećoj izbornoj jedinicu, a ostvario je najgori rezultat u toj jedinici”.

Mirelu Ahmetović hvali. “Hrabra je, drčna je i jedina je žena koja se u ovom trenutku bori s četvero drugih kandidata i to na vrlo kvalitetan način. Nikoga nije vrijeđala niti je napustila principe SDP-a. Ne želim doći u situaciju da ne mogu surađivati s njom ili da ona ne može ona sa mnom i u tome je razlika između nje i Kolara”, kazao je Ranko Ostojić.

 

Komentiraj