RAJKO OSTOJIĆ “Velika koalicija s ljudima koji ne poštuju struku, znanstvena dostignuća…to ne može ići”

HINA/ Damir SENČAR

Potpredsjednik SDP-a Rajko ostojić u utorak je za 24 sata komentirao odnose između SDP-a i HNS-a navodeći kako SDP želi suradnju u cijeloj Hrvatskoj.

“Ne znam pravi razlog zašto npr. u Rijeci i Dubrovniku ne idemo zajedno. To valjda znaju u HNS-u. No lokalni izbori su takvi, pričekajmo da završe pa ćemo se opet naći na istoj strani”, rekao je Ostojić.

Dodao je kako se na predsjednika HSS-a Krešu Beljaka vršio ogroman pritisak, ne samo iz Hrvatske, već i iz Europske pučke stranke. “On je to sve izdržao. HSS je uvijek disao socijalno i uvijek se brinuo za svoje građane tj. poljoprivrednike”, objašnjava.

U slučaju da se netko iz HNS-a odluči ući u savez s HDZ-om, Ostojić ‘jamči da će iz te stranke izaći Anka Mrak Taritaš i Vesna Pusić’. Dodaje kako će do kraja tjedna odlučiti hoće li potisati HNS-ovu inicijativu za opoziv Vlade.

Komentirao je i priče o velikoj koaliciji HDZ-a i SDP-a. “Zanimljiva priča. HDZ pada u anketama, pao je u tri mjeseca s 35 na 29 posto. Plenković je u kratkom roku postao najnepopularniji političar. I sad kad su u padu, stari politički lisac Vladimir Šeks pusti priču o velikoj koaliciji pa gleda tko će se uhvatit. Velika koalicija s ljudima koji ne poštuju struku, znanstvena dostignuća…to ne može ići. Ništa od toga”, poruzčio je.

Stanje u SDP-u opisao je – ‘ujedinjenost u raznolikosti’. “Mi smo živo tijelo, zadnja tri mjeseca narasli smo s 21 na 24 posto, naša koalicijska lista ima 35 posto, a HDZ nema koalicijski potencijal na desnici”, rekao je za 24 sata Rajko Ostojić.

Komentiraj