Rada Borić o postavljanju dijela Uprave Holdinga bez natječaja: “Napravili smo pogrešku, jer nismo znali financijsku situaciju”

Saborska zastupnica Rada Borić u petak je gostovala u programu N1 Televizije gdje je komentirala imenovanja u Upravi Holdinga.

Podsjetimo, Tomašević je u ponedjeljak postavio novu Upravu Holdinga, no nije raspisan javni natječaj, već ih je imenovala Skupština Holdinga koju sada čine Tomašević i njegovi zamjenici, Danijela Dolenec i Luka Korlaet.

Zbog ovog poteza Tomaševića su kritizirali protukandidati na lokalnim izborima, ističući da je novi gradonačelnik prekršio svoja obećanja.

“U upravi može biti 11 članova. Bit će prilike da neki dođu i natječajem”, poručila je Borić.

Komentirajući situaciju s javnim natječajima, na pitanje može li se reći bili smo u krivu, Borić odgovara: “Može se reći.”

“To je gradonačelnik već rekao. Mislim da moramo naučiti u političkom životu reći – napravili smo pogrešku. To nije bilo da smo svoje birače zavaravali. Napravili smo pogrešku, jer nismo znali da se neće moći tako raditi kad vidimo kakva je financijska situacija”, kazala je Borić.

O navodima da je trebala biti predsjednica Gradske skupštine kaže da ne zna čije su to spekulacije. Osvrnula se i na novog predsjednika Gradske skupštine Joška Klisovića.

“Klisović se ozbiljno kani baviti tim poslom, a ja doista nisam mislila da ću s jedne pozicije odlaziti na bilo koju drugu poziciju. Ja doista želim biti pristojna gradska zastupnica”, istaknula je Rada Borić.

Komentiraj