Rab Jazz Fest otvara Radojka Šverko

Četvrti Rab Jazz Fest održat će se od 5. do 8. rujna na nekoliko lokacija u Rabu, a posjetitelje će u glazbenu čaroliju festivala svojim interpretacijama uvesti jedna od najcijenjenijh pjevačica u povijesti hrvatske glazbe Radojka Šverko, najavili su organizatori.

Prva večer festivala nastavit će se uz nastup Vasil Hadžimanov Banda koji će, kažu, kasnu ljetnu večer obojati bojama balkanskih tradicionalnih ritmičkih korijena isprepletenih modernim ritmovima jazza i rocka. Drugoga dana nastupit će Jacopo Zanette – Jim Marshall Quartet i Uroš Perić Kvartet, s posvetom legendarnom Rayu Charlesu.

Sljedećeg dana druženje će se nastaviti uz Duško Gojković Kvintet i Tamaru Obrovac. Tamara Obrovac TransAdriatic Quartet predstavit će svoju posljednju studijsku avanturu “TransAdriaticum.”

Četvrto izdanje Rab Jazz Festa završit će glazbenom večeri uz Branimir Gazdik Kvartet i Ansambl Jazz Salsa Philosophia, a druženje glazbenika nastavit će se uz glazbu u Moderato Caffeu i beach baru Banova Villa.

Umjetnički direktor festivala je Bruno Mičetić, a neke od lokacija na kojima će se festival održavati su park Dorka, Vila Mahač, Pjaceta, Trg Municipium Arba i druge.

Rab Jazz Festival održava se organizaciji i pod pokroviteljstvom Grada Raba i Pučkog otvorenog učilišta Rab, uz sponzorstvo Valamar Riviere.

Komentiraj