Pupovac: “Vrijeme je da prestanu zastrašivanja mještana u Srbu”

Srpsko narodno vijeće drži konferenciju za novinare povodom, kako su napisali u priopćenju, provokacija stranke A-HSP i njihova predsjednika Dražena Keleminca koji, kako navode, uznemirava stanovnike Srba.

Na konferenciji govori saborski zastupnik i predsjednik SNV-a Milorad Pupovac te voditeljica SNV-ovog odjela za kulturu  Aneta Vladimirov.

“U Srbu se sutra obilježava Dan ustanka naroda Hrvatske Taj je datum svih ovih godina bio povod za održavanje kontraprosvjeda i ustaštva, koji su nedovoljno sankcionirani. Već nekoliko dana u Srbu kod Gračaca svjedočimo neželjenim pozdravima koji veličaju ustaštvo. Već danima u središtu Srba egzistira kamp kućica, okićena ustaškim simbolima, uz otvoreno provociranje mještana Srba. Ljudi su u vrlo teškoj psihološkoj situaciji”, rekla je Aneta Vladimirov u uvodu.

Glavni tajnik SNV-a Saša Milošević o zastrašivanju Srba

“Već godinama smo pod opsadom Dražena Keleminca i njegovih pravaša. Prije nekoliko godina su palili naše Novosti. Tužili smo ga 2015. godine, tada je prijetio Pupovcu da će mu to biti zadnji boravak u Srbu. On organizira demonstracije svake godine uoči obljetnice. Ometa naše manifestacije u Srbu. Keleminac i njegovi pri tom nose nezakonita obilježja. Policija ako i kada postupa onda im tolerira i minorizira njegova postupanja. Na sudu je shvaćen kao žrtva, a ne kao okrivljenik.”

Obraćanje Milorada Pupovca o situaciju u Srbu

Takvom nekom prekršajni sud ne izriče tu vrstu mjere, ali izriče onima koji su potrubili autom i uputili psovku na koje se odgovara sa “Za dom spremni” i s ostalim uvredama po nacionalnoj osnovi. Rečeno nam je da policija nema zakonsku osnovu kazniti nekoga tko bez odobrenja općine i mjesnog odbora, kampira već peti dan u centru mjesta ispred stare zgrade policije, mokri po javnoj površini, pušta pse da po selu uznemiravaju životinje i ljude. Sve to radi suprotno zakonu.

Komentiraj