PUPOVAC O ODLASKU U KNIN: “Razgovaramo o svemu što to može značiti za nas”

 

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u srijedu je kazao da se još uvijek razgovara o tome hoće li doći u Knin na 25. obljetnicu Oluje 5. kolovoza.

”Razgovaramo o svemu što to može značiti za nas i svemu što to može donijeti. Ako procijenimo da će to donijeti ono što smatramo da treba, odlučit ćemo u tom pravcu”, kaže i dodaje da za odluku nema mnogo vremena.

”Nema uvjeta, samo razgovor”, rekao je Pupovac na pitanje novinara hoće li možda uvjetovati svoj dolazak u Knin dolaskom predstavnika Vlade u Grubore. ”Postoji samo svijest o tome da se sve žrtve treba poštivati i da se svi počinjeni zločini osude, a one koji su ih počinili privedu pravdi”, zaključio je Milorad Pupovac za N1.

Na pitanje koliko je važna tema njegova dolaska u Knin i odlaska predstavnika Vlade u Grubore, Pupovac je rekao da je važan mir.

”Važna tema je mira, da počnemo graditi kulturu mira. Važna tema su žrtve i stradanja, a da imamo osjećaja za poštivanje uzajamnih žrtava, da one politike osudimo ali ne nastavljamo u današnjem vremenu”, rekao je Pupovac.

Na pitanje bi li onda njegov odlazak u Knin na obljetnicu Oluje bila poruka mira, Pupovac kaže da ‘poruku mira treba graditi’. “‘Mi smo to prestali raditi nakon 2011. godine kad smo čuli generala Antu Gotovinu nakon što je oslobođen”, rekao je.

Pupovac kaže i da ova Vlada ima posebnu odgovornosti. ”Da, između ostalog, što je više ratnog nasljeđa ostavi iza sebe i da gradi kulturu mira, budućnost zemlje koja će živjeti u miru i bez poruka koje će na bilo koji način remetiti bilo koga u zemlji ili na granici zemalja”, rekao je.

Komentiraj