PUHOVSKI O MOSTU: “Ponašali su se kao iznevjereni ljubavnici”

Most nezavisnih lista na europarlamentarnim je izborima ostao bez ijednog mandata u Europskom parlamentu.

“Ne mislim da je to posljedica iznevjerenih obećanja. Nažalost, bojim se da je biračko tijelo u mnogome cinično i naviklo na takva iznevjerena obećanja. Mislim da je to rezultat činjenice da je ljudima jednostavno išlo na živce njihovo ponašanje koje je djelovalo kao familijarni sukob. Ponašali su se kao da su iznevjereni od starijeg brata ili od ljubavnika, ljubavnice, tj. od HDZ-a”, komentirao je za Index Žarko Puhovski dodajući kako je to u jednom trenutku bilo privlačno jer su radikalno napadali HDZ.

“Međutim, kad se pokazalo da ne rade ništa drugo, bilo je jasno kako to nije dovoljno za postizanje uspjeha”, poručio je Puhovski.

Smatra kako neki od programa Mosta uopće noisu bili loši, ali su sve sami sakrili pod doista ogorčene napade na HDZ koji su djelovali poput napada osobno iznevjerenih i razočaranih ljudi.

“I oni i Živi zid živjeli su od toga što SDP nije uopće funkcionirao kao oporbena stranka. A sada su, iz nikom poznatih razloga, SDP-ovci doživjeli veliki uspjeh i oni će, barem privremeno, biti itekako relevantni. To znači da će oslabjeti potreba za Živim zidom i Mostom, ponajprije u parlamentu, tako da će oni, po mom mišljenju, biti više oštećeni u narednim mjesecima parlamentarnog života negoli ovim rezultatima”, smatra Puhovski.

Komentiraj