PUHOVSKI: “Dvojbena je legitimnost izbora”

Dvojbena je legitimnost izbora 5. srpnja, izjavio je politički analitičar Žarko Puhovski na N1 televiziji.

Naveo je nekoliko razloga: zatvoreni su umirovljenički domovi, pa je pitanje kako će štićenici glasati. “Stariji ljudi su najviše orijentirani na izbore i velika je nepravda ako ne budu mogli glasati, a i ugrožava legitimnost izbora”.

Također, drži Puhovski, “lako je moguće da u BiH zabrane izbore na svom terenu, a to bi jako djelovalo na legitimnost izbora jer to nije Kanada s nekoliko stotina glasača”.

“Jedini logični termin izbora je za mene bio 13. prosinca, mogli smo imati Vladu još četiri mjeseca, Vlada se mogla zaduživati po nevjerojatno jeftinim uvjetima kojih vjerojatno neće biti kada nova Vlada dođe u sedlo, a moguće je i da će se izbori ponoviti”, drži Puhovski, koji drži da se “HDZ kladio na krivog konja jer su vjerovali da će autoritet Stožera trajati dulje”.

Puhovski se čudi i Andreju Plenkoviću. “‘Bahato’ je dovoljna riječ. Počeo je raditi greške. Prije ih nije radio, može si na neki način pucati u noge, izgubiti jedan, dva, tri granična mandata i time može ojačati dovoljno jaku desnu opoziciju, prije svega oko Škore”, smatra Puhovski.

Komentiraj