Goran Stanzl/PIXSELL

PUHOVSKI "Brkić je bivši, nema nikakvu realnu političku moć"

Politički analitičar Žarko Puhovski u utorak je gostovao na N1 televiziji gdje je komentirao slučaj potpredsjednika Sabora Milijana Brkića. protiv njega je u ponedjeljak, podsjetimo, podignuta kaznena prijava.
“Nevjerojatno je koliko stvari curi iz policijskih istraga. Ja nemam nikakvih političkih simpatija za Brkića, postoje propisi o tajnosti, koji su po mom sudu pretjerani, a cure informacije da se protiv nekoga vodi istraga i to se stalno događa. To se događalo i s gospođom Dalić, događa se s ministricom Žalac, s njenom kumom. Da su svi oni krivi, što je moguće, za nas kao građane je najvažnije u tom smislu da cure informacije koje ne smiju curiti. Pristrano. A kad je državni aparat pristran, onda tu nema države”, kazao je Puhovski.
Zabrinjavajuće je, dodao je, da informacije stalno i selektivno cure. “Mala je zemlja, kod nas je teško postići da informacije ne cure, ali kod nas ima znatno manje seks-skandala nego u bilo kojoj drugoj državi, ali kad informacije cure, cure uvijek na jednu stranu, a ne na drugu i tu treba doista nešto učiniti s policijom i sa sudovima”, kaže i podsjeća da je javnost prije odvjetika znala da Ubo Sanader ide u zatvor.
Brkića se tereti da je pratio elektroničku komunikaciju bivše supruge, a ona se javila i stala u njegovu obranu. “Kod nas se ne raspravlja o načinu na koji su nastale liste za europske izbore, ali raspravlja se o ministričinoj sumnji i je li Brkić gospođi Karmen presretao komunikaciju. Ja se ne mogu izvući od toga, bombardiran sam time, bombardiraju me nebitnim stvarima, a bitne se izgube u svemu tome”, naglasio je.
Puhovski ističe da je Brkić superiorno najbolji predsjedavajući Sabora u ovom mandatu, kakav god on bio. “Sve što je interesantno za sve te ljude, oni dolaze na dnevni red kad su bivši. On je u ovom slučaju bivši, nema nikakvu realnu političku moć”, smatra.
Predsjednik Vlade i HDZ-a novinarima je rekao da se s Brkićem nije čuo. Puhovski kaže kako je to besmislica. “To pokazuje da nema komunikacije i to pokazuje da on zapravo nije zamjenik predsjednika. On nikad nije bio s njim u dobrim odnosima, ali je omogućio Plenkoviću da dođe na vlast u HDZ-u. Predsjednik stranke, pogotovo sad kad su u kampanji, mora se čuti sa svima. Niži ešaloni osjetili su krv, a brine me da policija tu ne funkcionira objektivno”, zaključio je.

Komentiraj