Prvi muž Marilyn Monroe bio je James Dougherty, brak je trajao četiri godine

Dana 19. lipnja 1942. godine se Marilyn Monroe udala za Jamesa Doughertyja. On je bio policajac, a njoj je bilo 16 ljeta. Ona je kasnije postala planetarna zvijezda, a on detektiv. Brak je trajao četiri godine, a James je do kraja svog života pričao: “Ja ne znam tko je ta Marilyn Monroe. Ja sam znao i volio samo Normu Jeane.”

U knjigama The Secret Happiness of Marilyn Monroe’ i ‘To Norma Jean with Love, Jimmie’, tvrdio je da su se voljeli, ali da su nju ponijeli snovi o slavi. 1953. je napisao članak  “Marilyn Monroe Was My Wife” za Photoplay, u kojem je tvrdio da ju je ostavio. U dokumentarcu iz 2004., Marilyn’s Man, Dougherty je ustvrdio još tri stvari: da je bio njezin Svengali te da je on stvorio “Marilyn Monroe” personu, da su je šefovi studija natjerali da se razvede od njega i da je on bio njezina jedina prava ljubav.

Ponovno se oženio 1947. Kad su ga obavijestili o njezinoj smrti, 6. kolovoza 1962., New York Times je objavio da je odgovorio: “Žao mi je”,  i nastavio svoju policijsku patrolu u Los Angelesu. Nije se pojavio na njezinom sprovodu.

Komentiraj