Bivši američki predsjednik koji ne istupa u javnosti otkad je 20. siječnja otišao iz Bijele kuće, u ponedjeljak će prvi put javno nastupiti u Chicagu, svojoj izbornoj jedinici.

Obama će na chicaškom sveučilištu sudjelovati u raspravi sa studentima i s mladim predstavnicima civilnog društva o građanskom aktivizmu, priopćili su u petak njegovi suradnici.

U tome gradu, gdje je počeo njegov strmoglavi uspon, prvi crnački predsjednik Sjedinjenih Država održao je svoj oproštajni govor nekoliko dana prije odlaska iz Bijele kuće.

Ganut – brišući suzu dok je biranim riječima govorio o supruzi Michelle – uputio je poziv javnosti tražeći od Amerikanaca da budu sudionici demokratskog procesa.

“Demokracija može oslabjeti uzmaknemo li pred strahom”, upozorio je. “Naša demokracija je ugrožena svaki put kad je uzimamo zdravo za gotovo”.

Komentiraj

FOTO:Getty Images
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.