Prva svjetska konvencija fanova Davida Bowiea održat će se na ljeto 2022. godine

Prva svjetska konvencija fanova Davida Bowieja trebala bi se održati na više lokacija u Liverpoolu na ljeto 2022. godine.

Konvencija bi se trebala održati u lipnju, od 17. do 19., uz sudjelovanje njegovih brojnih suradnika koji će nastupiti na brojnim panelima, nastupima uživo kao i ‘Bowie Balu’ koji će se održati povodom proslave 50 godišnjice od albuma ‘The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars’.

Najavljen je dolazak bivših članova njegovog pratećeg benda kao i njegovih glazbenih suradnika kao što su: Carlos Alomar, Robin Clark, Gail Ann Dorsey, Donny McCaslin i bubnjar Woody Woodmansey. Ovu neobičnu konvenciju organizira David Bowie Glamour fanzin i producent glazbenog festivala Sound City koji se održava u Liverpoolu.

 

Njegova suradnica Gail Ann Dorsey u izjavi za medije je rekla da se raduje što će podijeliti “neke misli i sjećanja na svoje nevjerojatno iskustvo rada s jednim od najvećih umjetnika našeg doba, Davidom Bowiejem.” Saksofonist Donny McCaslin je dodao da mu je drago što je dio “događaja koji cijeni i slavi dubinu i opseg Davidove umjetničke vizije.”

Obožavateljima će biti na prodaju ponuđene grafike u ograničenoj nakladi, suveniri i rijetka izdanja putem ‘The Duffy Archive’, na čelu s glazbenim i modnim fotografom Brianom Duffyem, koji je snimio kultnu fotografiju Bowiea za naslovnicu albuma ‘Aladdin Sane’.

Više informacija o David Bowie World Fan Convention 2022 možete saznati na ovom linku

Komentiraj