PROSVJED U ZAGREBU Voćari besplatno dijele jagode

Pixabay

Zbog velikog uvoza jagoda u Hrvatsku zbog kojih domaće ni na vrhuncu sezone ne žele u nekim trgovačkim lancima, domaći jagodari prosvjeduju od jutros u 9 sati ispred Plodina kod zagrebačkog Arena centra i građanima besplatno dijele jagode.

“U najvećoj sezoni berbe jagoda, kod nas ima uvoza jagode iz drugih zemalja i one se prodaju po nama neprihvatljivim, dampinškim cijenama. U Plodinama je, npr., bila akcija jagoda za 8,99 kuna po mjerici što je nerealna cijena. Naša realna cijena je ona koju mi držimo na štandovima, to je 12 kuna za mjericu”, izjavio je predsjednik Udruge uzgajatelja jagoda Grada Zagreba Marijan Herceg, kako prenose 24sata.

Herceg je istaknuo da oni nisu protiv uvoza, ali ne sada kada je sezona jagoda u Hrvatskoj. Smatra i da bi se u trgovinama trebalo jasno istaknuti koje su jagode domaće, a koje uvozne.

Prosvjed je podržao i saborski zastupnik Ivan Lovrinović. “Ovdje se pokazuje da je službena ekonomska politika praktički okrenuta protiv proizvođača. Svatko tko u ovoj zemlji pokuša nešto proizvesti biva nasamaren”, rekao je.

Komentiraj