Prosinečki ipak ostaje izbornik Bosne i Hercegovine

Na izvanrednoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine izglasana je podrška Robertu Prosinečkom, koji je prije dva dana dao ostavku na mjesto izbornika reprezentacije.

Razlog je bio 4-2 poraz od Armenije u utakmici šestog kola skupine J kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo, a Prosinečki je pri svojoj odluci bio i po povratku u Sarajevo, te je nogometna javnost u BiH očekivala da će na današnjoj sjednici biti potvrđeno novo trenersko ime.

IO NSBH Prosinečkom je odlučio iskazati povjerenje do okončanja kvalifikacija po skupinama, odnosno za preostale četiri utakmice. BiH do konca kvalifikacija čekaju okršaji protiv Finske doma, Grčke u gostima, Italije doma i Lihtenštajna u gostima. Nakon kompletiranog šestog kola na kontu imaju sedam bodova, pet manje od drugoplasirane Finske.

Nakon potvrde o ostanku na funkciji izbornika reprezentacije, Prosinečki je za BiH medije izjavio:

“Moja moralna stvar je bila da podnesem ostavku. No, nakon današnje sjednice i, ne mogu reći nagovaranja već razgovora, Izvršni odbor mi je pružio podršku i odlučio sam završiti ovaj kvalifikacijski ciklus. Pokušavam ostati pri svom stavu kada nešto odlučim, ali sam zbog ljudi iz Nogometnog saveza BiH odlučio ostati izbornik BiH do kraja kvalifikacija. Imamo šanse da se plasiramo na Euro, i kroz kvalifikacije i kroz ždrijeb Lige nacija”.

Komentiraj