PROMETNA NESREĆA NA A1 Promet teče otežano i usporeno

HINA/Tomislav Pavlek/tp

Zbog prometne nesreće vozi se otežano i usporeno, uz regulaciju prometne policije na: 9. km autoceste A1, u smjeru mora, kolona je duga oko 9 km (do naplate Lučko), te 2 km iz smjera čvora Buzin i 2,5 km iz smjera čvora Jankomir, sa zagrebačke obilaznice (A3); 136. km autoceste A3 Bregana-Lipovac, između odmorišta Novska i čvora Okučani u smjeru Lipovca, javlja Hrvatski autoklub.

Vrlo je gust promet na ulasku na autocestu A1 u Lučkom, a sporije se vozi na cijeloj dionici između Zagreba i Bosiljeva. Pojačan je promet i u smjeru unutrašnjosti. Vozače pozivaju da prilagode brzinu i sigurnosni razmak između vozila.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, na pojedinim dionicama državnih cesta u Istri i duž jadranske obale te na graničnim prijelazima.

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb, zbog radova na 94.km, kod čvora Kraljevečki Novaki, u smjeru Varaždina vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 60 km/h. Predviđeno vrijeme trajanja radova je danas do 19 sati.

Državnom cestom DC1 u Kninu, do 31. srpnja, vozi se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona, zbog radova na mostovima Bulin 1 i Bulin 2. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 između Gornjeg Stupnika i Svetonedeljske ulice, DC29, na dijelu od Novog Golubovca (raskrižje državnih cesta DC29 i DC35), DC502 Smilčić-Pridraga.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 u mjestu Mostanje, na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu; DC23 kroz Dugu Resu; DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika); DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno; DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo, DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana (do 17.kolovoza); DC206 Valentinovo-Petrovsko.

Granični prijelazi

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

S obzirom na povremene, ciljane, granične kontrole i pojačan promet moguća su čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom. Korisnike se moli za strpljenje i razumijevanje.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Granični prijelazi za pogranični promet Imotica-Duži i Slano-Orahov između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine privremeno će se prekategorizirati u granične prijelaze za međunarodni promet putnika. Navedena odluka stupa na snagu dana 12. srpnja za GP Imotica-Duži, odnosno u petak, 14. srpnja, za GP Slano-Orahov.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj