Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Pro life i Vigilare kreću u 40-dnevnu akciju: “Tiha Hrvatska neće šutjeti i dopuštati da se gazi po pravima nerođene djece”

Inicijativa Pro life u četvrtak je, nakon odluke Ustavnog suda, najavila kako će u sljedećih 40 dana krenuti s borbom te tražiti zaštitu prava nerođenih.

“Legalisti smo , želimo se legalno boriti, mi krećemo u 40-dnevnu kampanju prikupljanja potpisa, obratit ćemo se premijeru Plenkoviću i predsjedniku Sabora Petrovu da u dvije godine donesu zakon. U tom smislu, kreće peticija koja će se prikupljati diljem Hrvatske”, poručili su.

“To nije kontroverzno pitanje, nije pitanje da Ustavni sud ne može raspravljati o pravu na život. Dužan je definirati početak života – za to je imao mišljenje niza medicniskih fakulteta, bioetičara i pravnika”, rekao je Mario Vojvodić, odvjetnik i punomoćnik podnositelja ustavne tužbe Hrvatskog pokreta za život i obitelj, dodajući kako pravo na privatnost nije iznad prava na život.

Vice Batarelo iz udruge Vigilare rekao je kako su ustavni suci zakazali po pitanju pravde i izbjegli odgovoriti na pitanje kada počinje ljudski život. “Tiha Hrvatska neće šutjeti i dopuštati da se gazi po pravima nerođene djece. Od danas pa do Uskrsa kreće kampanja pod imenom “Imam pravo živjeti”, peticija će se prikupljati po cijeloj Hrvatskoj. Vrijeme je da prestanemo ignorirati ovo pitanje, da odbacimo fiškalske sofizme i ideološke fraze i da ne ignoriramo bespomoćnu djecu jer su tako mala”, rekao je Batarelo.

Komentiraj