Prije 62 godine rođen je Milan Mladenović, ‘dečak iz vode’

Milan Mladenović je svojom karizmom, jednostavnim i moćnim tekstovima koji su izvrsno detektirali stanje ljudskog uma, stanje u društvu te ljudske emocije, mogao ostvariti i izvanrednu solo karijeru. Nažalost, nećemo nikada znati “što bi bilo kad bi bilo”, jer nas je napustio 1994. godine.

No, sve je počelo 21. rujna 1958. godine u Zagrebu, gdje je rođen. Njegov otac bio je rodom iz Kruševca, a radio je kao oficir JNA, dok je majka bila domaćica iz Makarske. U šestoj godini s obitelji se seli u Sarajevo, gdje je živio narednih šest godina, o čemu je rekao: “Bilo je to davno. Živio sam u Sarajevu. Bio sam klinac s naočalima i nosio Tango gitaru ispod miške. Odlazio sam na satove  gitare kod čuvenog Garija Garinča. Od njega sam naučio neke akorde”, kazao je Mladenović, koji je svoje odrastanje u Sarajevu opisao riječima: “Mislim da je ono mračno utjecalo na mene. Bio sam strašno ratoboran, istinoljubiv i stalno sam se tukao sa starijima od sebe. Oni su me naravno mlatili i dolazio sam kući krvav, plačući, što je trajalo do 1970. kada smo se preselili u Beograd.

U Sarajevu sam imao najboljeg prijatelja Amera, sa kojim sam, idući ulicom, stalno pjevao Beatlese. Tada sam želio da kada narastem postanem jedan od njih.”

 

Komentiraj