EPA

VIDEO: UZBUDLJIVO U AUSTRIJI Hrabra Rijeka vodila pa izvukla ohrabrujući remi u Salzburgu

Prvaci Hrvatske, nogometaši Rijeke, u 18.45 startali su s novim kvalifikacijskim izazovom na putu prema Ligi prvaka. Trenutak istine igra se u Salzburgu gdje je najbolju momčad Hrvatske dočekao prvak Austrije Red Bull.

Utakmici je nazočno preko 2 tisuće pripadnika Armade, najgrlatijih i najodanijih tifosa kluba s Kantride. Austrijanaca je malo, vjerojatno ih više gleda TV negdje u lagunama Jadrana nego što ih je na tribinama krasnog stadiona u Amadeusovu gradu.

Utakmicu započeli:

RED BULL: Walke, Lainer, Miranda, Ćaleta – Car, Ulmer, Yabo, Samassekou, Berisha, Minamino, Hwang, Dabbur.

RIJEKA: Sluga, Ristovski, Elez, Župarić, Vešović, Mišić, Bradarić, Kvržić, Gorgon, Heber, Gavranović.

Rijeka je smiona ušla u meč, odložila nekoliko sporadičnih prijetnji i krenula naprijed. U 13. minuti je Heber opalio volej ali tek za paradu Walkea. Riječani nimalo impresionirani, Kek ide muški po dobar rezultat. U 23. minuti tukao je glavom Župarić, zamalo pored vratnice koju je lopta blago pomazila.

EPA/ANDREAS SCHAAD

Morala je Rijeka bit nagrađena. Ubacio je Ristovski s desna a Gavranović elegantno čelom rekanalizirao loptu glavom u mrežu. 0:1 u Austriji!

Šteta što je Gorgon oklijevao, umirao u samodopadnosti pa nije pucao na vrijeme u 36. minuti. Grogiranom “crvenom biku” bi posve otupjeli rogovi.

Domaćin je hitro po otvaranju nastavku anulirao zaostatak. Yabo je nadtrčao riječki vezni red i u pravu sekundu proigrao Hwana koji je znalački ljevicom plasirao pored Sluge u “malu mrežicu”. 1:1

Nastavak je pripao, u svakom pogledu, domaćem sastavu. Krenuli su nogometaši Red Bulla po pozitivan, afirmativan, optimističan rezultat ali osim poravnanja nisu više pronalazili put do Slugine mreže. Strateg Rijeke Matjaž Kek je bio ljut.

EPA/ANDREAS SCHAAD

U samom finišu Vešović je zarolao nekoliko domaćih bekova ali šut nije bio za pamćenje, još manje za pobjedu hrvatskog prvaka na gostovanju u Austriji.

Na krcatoj Rujevici, privremenom staništu Riječana, slijedećeg tjedna, frcat će iskre na sve strane pošto nije nedostajalo oštrine i žustrine u startovima brojnih sudionika prvog meča.

https://youtu.be/Ryj4ZCQvv-8

 

Komentiraj