PREVENTIVNA AKCIJA: Zagrebačka policija utvrdila 662 prometna prekršaja

Zagrebačka policija proteklog je vikenda provela preventivno represivnu akciju ‘Alkohol, droga i brzina’. Ukupno su utvrdili 662 prometna prekršaja, od čega je 47 prekršaja vozača s alkoholom, 282 prekršaja nepropisne brzine, 65 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 41 prekršaj nepropisne uporabe mobitela, tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, dva prekršaja upravljanja pod zabranom i 222 ostala prekršaja.

Rekorder kod vozača je 53-godišnjak, koji je u subotu oko 19:50 sati upravljao osobnim automobilom ulicom Vice Vukova. Izmjerena mu je koncentracija od 2.12 promila alkohola u krvi. Isključen je iz prometa, oduzeta mu je vozačka dozvola na 12 sati, te je u nedjelju prepraćen na prekršajni sud.

Kod vozačica, rekorderka je 35-goidšnjakinja, kojoj je u subotu oko 02:40 sati izmjereno 0.51 promila. I ona je isključena iz prometa te joj je oduzeta mu je vozačka dozvola.

Od 47 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, kod 10 vozača (22,3%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, i evidentirano je pet mladih vozača (10,6%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.

Tijekom provođenja akcije deset je osoba odbilo preliminarno testiranje na drogu.

Komentiraj