PREPODAJA ULAZNICA Suspendiran čelnik Juventusa

EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Čelnik Juventusa Andrea Agnelli (41) suspendiran je na fodinu dana zbog prodaje ulaznica ‘ultrasima’ Juventusa koji su se bavili ilegalnom preprodajom tih istih ulaznica. Disciplinska komisija Talijanskog nogometnog saveza kaznila je i Juventus, i to s 300 tisuća eura.

Glavni tužitelj Giuseppe Pecoraro tražio je suspenziju u trajanju od dvije i pol godine, novčanu kaznu klubu, te dvije utakmice igranja pred praznim tribinama. Nakon presude rekao je kako je djelomično zadovoljan jer su uspjeli dokazati krivnju, ali i dodao kako je kazna trebala biti teža s obzirom na ozbiljnost prekršaja. Pecoraro je najavioi žalbu na presudu.

“Mislim da bi presuda još jednog suda bila korisna, uzimajući u obzir da je profit od preprodaje ulaznica išao kriminalnoj organizaciji, što je vrlo ozbiljno”, rekao je.

Žalbu su najavili i iz Juventusa, te poručili kako su razočarani presudom. Agnelli je priznao kako se sastajao s Roccom Dominellom, vođom navijača povezanih za kalabrijskom kriminalnom organizacijom ‘Ndranghetom. Ipak, kazao je da se s Dominellom nikada nije sastajao nasamo, već u sklopu druženja s navijačima. Čelnik Juventusa naveo je kako se s najžešćim navijačima sastajao kako bi osigurao mir na tribinama.

Osim Agnellija, suspendiran je i direktor osiguranja Juventusa Alessandro D’Angelo, i to na 15 mjeseci, dok su direktor sektora za prodaju ulaznica Stefano Merulla i bivši direktor marketinga Francesco Calco suspendirani na po godinu dana. Sva četvorica su kažnjena i sa po 20 tisuća eura.

Komentiraj