Moda i ljepota
Decoration icon

moschino

Preminuo kreativni direktor Moschina. Na dužnosti je bio samo devet dana

Autor:

Instagram

Talijanski modni dizajner Davide Renne, novi kreativni direktor Moschina, preminuo je u dobi od 46 godina, navodi se u priopćenju za javnost koje je objavila matična tvrtka brenda Aeffe SpA.

Renneovo imenovanje novim kreativnim direktorom Moschina najavljeno je 16. listopada. Svoju ulogu u luksuznoj modnoj kući započeo je 1. studenog, a preminuo je samo devet dana kasnije.

“Nema riječi kojima bismo opisali bol koju proživljavamo u ovom dramatičnom trenutku”, stoji u priopćenju koje je objavio Massimo Ferretti, predsjednik Aeffe SpA. “Davide nam se pridružio tek prije nekoliko dana, kada nam ga je iznenadna bolest prerano uzela. Još uvijek ne možemo vjerovati što se dogodilo”, dodaje se.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Davide Renne (@daviderenne)

Moschinova prva kolekcija pod Renneovim vodstvom trebala je debitirati na modnom salonu u Milanu u veljači 2024. Renne je prethodno bio šef ženske odjeće u Gucciju, a odabran je da zamijeni Jeremyja Scotta, koji je bio na čelu brenda posljednje desetljeće.

“Ono što moda – posebno talijanska moda, a ponajviše kuća Moschino, može postići svojom golemom snagom, treba postići s osjećajem igre, radosti”, rekao je Renne u objavi u trenutku svog imenovanja. “Hvala vam, gospodine Ferretti što ste mi dali ključeve vaše igraonice. Jedva čekam da počnem”, dodao je.

Ferretti je visoko govorio o Renneovom magnetskom i kreativnom duhu u priopćenju za javnost: “Iako je bio s nama samo vrlo kratko vrijeme, Davide je odmah uspio postati voljen i poštovan. Danas nam ostaje odgovornost da nastavimo ono što je njegova mašta i kreativnost samo zamislila. Naše najdublje sućuti idu njegovoj obitelji i prijateljima.”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.