FaH

PREMIJER RUSIJE: Kopnene operacije u Siriji će voditi “potpunom, dugom ratu”

Bilo kakve kopnene operacije u Siriji će dovesti do “potpunog, dugog rata”, rekao je ruski premijer Dmitrij Medvedev u intervjuu TV postaji Euronews.

Velike sile su se dogovorile u petak u Muenchenu o privremenom prekidu borba u Siriji u kojima je do sada ubijeno najmanje 250.000 ljudi. Američki državni tajnik John Kerry rekao kako bi ako mirovni plan propadne u sukob moglo ući još više stranih snaga.

Komentirajući Kerryjeve riječi Medvjedev je rekao: “Ovo su prazne tiječi, nije to trebao reći iz jednog jednostavnog razloga: ako je sve što želi dugotrajan rat, može voditi kopnene operacije i bilo što drugo. Ali ne treba strašiti nikoga”.

Američki je predsjednik Barack Obama isključio mogućnost slanja američkih vojnika u Siriju, ali je Saudijska Arabija ovaj mjesec ponudila kopnene snage za borbu protiv Islamske države.

“Dopustite da ponovim kako nitko nije zainteresiran za novi rat, a kopnene operacije su potpuni, dugi rat”, rekao je Medvjedev, prema transkriptu intervjua s Euronewsom koji je objavio njegov ured.

Komentiraj