Premijer Orešković položio vijence u počast poginulima u obrani Vukovara

HINA/ Željko DRAŽENOVIĆ

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković dvodnevni posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji započeo je u četvrtak polaganjem vijenca i paljenjem svijeća podno spomenika na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, a počast poginulima u obrani Vukovara 1991. odat će i na mjestu masovne grobnice na Ovčari.

Na ulazu u Memorijalno groblje, premijera Oreškovića dočekali su vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. U pratnji premijera Oreškovića nalazi se ministar obrta i poduzetništva Darko Horvat.

Premijer će pohoditi i spomen dom Ovčara, u kojem će se upisati u knjigu utisaka.

Tijekom boravka u Vukovaru obići će središte grada, gdje će se susresti s građanima, položit će vijenac kod kamenog križa na ušću Vuke u Dunav, a odvojeno će se susresti i sa županom Božom Galićem i gradonačelnikom Ivanom Penavom.

Središnji događaj posjeta premijera Oreškovića Vukovarsko-srijemskoj županiji bit će sastanak s poduzetnicima s područja te županije i lokalnim političkim čelnicima, na temu razvoja gospodarstva i poduzetništva koji će se rano poslijepodne održati u Ružičkinoj kući.

Komentiraj