Prekršili zakon neprimjerenim skandiranjem? Na utakmici BSK-Dinamo uhićena dvojica navijača

Dvojica navijača uhićena su zbog neprimjerenog skandiranja i kršenja Zakona o spriječavanju nereda na sportskim natjecanjima na jučerašnjoj utakmici NK Dinama i NK “BSK” u Bijelom Brdu, kod Osijeka, izvijestila je u četvrtak osječko-baranjska policija.

Utakmica je odigrana u sklopu hrvatskog nogometnog kupa, na stadionu NK “BSK”, u Bijelom Brdu, a pratilo ju je oko 1100 navijača.

Tijekom utakmice je došlo do neprimjerenog skandiranja skupine navijača, a prije, tijekom i nakon nogometne utakmice policija je uhitila dva navijača zbog počinjenih prekršaja Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

U osječko-baranjskoj Policijskoj upravi nisu mogli potvrditi da su uhićeni navijači NK “Dinama” iz skupine “Bad blue boys”, navodeći kako se, u suradnji sa zagrebačkom Policijskom upravom, provode daljnja kriminalistička istraživanja s ciljem identifikacije svih navijača koji su tijekom nogometne utakmice kršili zakon.

Po završetku kriminalističkih istraživanja Policijska uprava obavijestit će javnost o rezultatima izvida, navode u policiji.

Kako su prenijeli pojedini mediji, tijekom utakmice, skupina navijača uzvikavala je uvredljive i prijeteće parole prema mještanima srpske nacionalnosti, koji čine većinu stanovništva u Bijelom Brdu te veličala nacističku tvorevinu iz Drugog svjetskog rata NDH.

BBB-i u većinski srpskom selu skandirali ustaške slogane, u zapisniku ni riječi

Komentiraj