[quote_box_center]

  • Leko je to učinio na početku nove, 17. sjednice Hrvatskog sabora koja je počela u srijedu i trebala bi ‘potrajati’ do sredine srpnja, jedina stanka moguća je u vrijeme državnih blagdana u lipnju

[/quote_box_center]

Predsjednik Sabora Josip Leko konstatirao je u srijedu da Vlada ne ispunjava svoje obveze spram zastupnika, nije, naime, dostavila odgovore na čak 56 zastupničkih pitanja.

Leko je to učinio na početku nove, 17. sjednice Hrvatskog sabora koja je počela u srijedu i trebala bi ‘potrajati’ do sredine srpnja, jedina stanka moguća je u vrijeme državnih blagdana u lipnju.

Zastupnike očekuje poprilično posla, već sada na dnevnom je redu 80-ak točaka, a izvjesno je da će se taj dnevni red dopunjavati. Sabor bi, među inim, trebao izabrati dva ustavna suca, pod uvjetom da se o tome postigne dvotrećinska većina, te novog ministra kulture umjesto Andree Zlatar Violić, koja je podnijela ostavku nakon što je Državna revizija utvrdila nepravilnosti u naplati putnih troškova.

Novo saborsko zasjedanje, uobičajeno je, počelo aktualnim prijepodnevom, u kojemu zastupnici postavljaju pitanja premijeru i ministrima.

Komentiraj