PREDSJEDNICA: “Kako god moj život bude išao, mirovinu ću provesti u RH”

Hrvatska predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar Kitarović u srijedu je nazočila svečanoj promociji polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta u Vukovaru.

Predsjednica je nakon svečanosti odgovarala na pitanja novinara. O svojoj kandidaturi za drugi mandat na predsjedničkim izborima kaže kako nastavlja obavljati posao predsjednice. Podsjetimo, ranije je predsjednica kazala kako će svoju (eventualnu) kandidaturu objaviti nakon 5. kolovoza.

Na pitanja je li kandidatura Miroslava Škore udar na nju i radi li se o osveti bivšeg savjetnika Mate Radeljića nije htjela odgovarati.

Novinarima je rekla kako posla uvijek ima za one koji žele raditi. “Ja sebe vidim u Hrvatskoj. Često sam odlazila zbog školovanja i posla i uvijek sam se vraćala. Kako god moj život bude išao, mirovinu ću provesti u Hrvatskoj”, poručila je predsjednica.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u utorak kako obavještajna služba ove države prisluškuje novinare i medijske kuće u Hrvatskoj, Srbiji i BiH. Predsjednica kaže kako nije neobično da obavještajne službe prisluškuju strane građane jer to nije područje koje je najbolje regulirano zakonom.

“Neobično je da predsjedavajući Predsjedništva BiH o tome javno govori”, kaže predsjednica dodajući kako Hrvatska na to spremna.

“Mi znamo da moramo čuvati Hrvatsku i građane Hrvatske od svih obavještajnih aktivnosti, osobito onih koje bi bile usmjerene protiv gospodarstva. Porazgovarat ću s Markićem o tome”, kazala predsjednica, prenosi N1.

Komentiraj