Pratite seriju ‘Ted Lasso’? Obožavat ćete jednostavan recept za kekse ovog fiktivnog trenera

Autor:

Apple TV, Screenshot

Prikazana je posljednja, 12. epizoda treće sezone serije ‘Ted Lasso’, priče o treneru američkog nogometa koji slučajno postaje trener engleskog prvoligaša.

Jason Sudeikis u seriji glumi trenera američkog nogometa koji postaje trener engleskog nogometnog prvoligaša AFC Richmond. Američki nogomet i europski nogomet nemaju nekih poveznica i pitanje je kako je trener jednog sporta postao trener u drugom sportu. Naime, AFC Richmond ima novu vlasnicu (Hannah Waddingham) koja je klub dobila u brakorazvodnoj parnici od supruga multimilijunaša. Kako želi napakostiti bivšem suprugu, nova vlasnica želi upropastiti klub a prvi korak prema tome je angažman trenera koji pojma nema o engleskom nogometu. No taj angažman s vremenom će se pokazati dobrim potezom za klub i nogometaše.

Apple TV objavio je službeni recept za kekse Teda Lassa. Obožavatelji ove serije primijetili su da se ovi keksi pojavljuju u svakoj epizodi. Svakog jutra Ted Lasso ulazi u ured vlasnice kluba Rebecce Welton i pruža joj ružičastu kutiju s keksima, a ona odmah ‘navali’ na poslastice bez obzira što joj na savršeno urednoj svilenoj košulji ostaju mrvice.

Lasso joj isprva ne govori da keksi nisu kupljeni u dućanu, već da ih peče – sam. Mnogi korisnici TikToka pokušavali su iskopirati ili osmisliti recept za kekse, ali zahvaljujući Apple TV-u imamo i službeni recept.

Ted Lasso jednostavan je čovjek, pa je logično da i su i njegovi keksi jednostavni. Riječ je o prilično klasičnom, masnom kolačiću, a za njega vam treba tek četiri osnovna sastojka – dvije šalice univerzalnog brašna, 3/4 šalice šećera u prahu, jedna šalica maslaca te 1/4 žličice soli.

Pećnicu zagrijte na 150 stupnjeva i namastite posudu za pečenje. Izmiksajte maslac tri do pet minuta sve dok ne postane lagan i ‘pahuljast’. Polako dodajte šećer u prahu i prosijano brašno i sol te miješajte dok se tijesto ne sjedini.

Tijesto potom prebacite u posudu za pečenje i poravnajte ga rukama ili čašom kako bi se ravnomjerno rasporedilo. Tijesto ostavite oko pola sata u hladnjaku, a zatim ga pecite 45 do 60 minuta, dok ne postane zlatno-smeđe, ali mekano na dodir.

Nakon pečenja pustite da se sve dobro ohladi, pa narežite tijesto na kriške i poslužite (po mogućnosti u ružičastoj kutiji).

OZNAKE: recept, keksi, Ted Lasso

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.