Požari u Hercegovini pod nadzorom, vatra ne ugrožava naselja

HINA/ Mario STRMOTIÆ

Svi veći požari na području Hercegovine stavljeni su pod nadzor gasitelja i spriječeno je njihovo daljnje nekontrolirano širenje, prenijeli u su nedjelju lokalni mediji u BiH pozivajući se na službene izvore.

Veliki požar na području Ljubinja u istočnoj Hercegovini, koji se širio od petka uslijed jakog vjetra, sada je zaustavljen, izjavio je zapovjednik lokalne vatrogasne postrojbe Miodrag Ilić.

Tamo je najdramatičnije bilo u subotu, jer se požar širio dužinom od gotovo trideset kilometara. Izgorjela je jedna napuštena kuća, ali i pedesetak stupova niskonaponske električne mreže pa je značajan dio općine ostao bez struje.

Iz stožera civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije u prijepodnevnim su satima izvijestili kako je o okolici Mostara i dalje aktivan požar na lokalitetu Fortica, u podnožju planine Velež, no on ne prijeti kućama.

U cijelosti je ugašen požar kod sela Polog zapadno od Mostara.

Požar je zabilježen i o okolici Stoca, na teško prohodnom terenu na međuentitetskoj crti razdvajanja, no ni on ne ugrožava naselja, a poduzete su mjere opreza kako bi se spriječilo njegovo širenje.

U okolici Hutova u neumskoj općini gori nisko raslinje, a na planini Čvrsnica plamen je zahvatio borovu šumu na nepristupačnom terenu.

Komentiraj