Povratak s produženog vikenda: Gužve na graničnim prijelazima i autocestama

Pojačan je promet na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb i A7 Rupa -Rijeka u smjeru unutrašnjosti, te na autocestama A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac u smjeru Slovenije. Zastoji su povremeno pred naplatnim postajama i na graničnim prijelazima, te na dionicama cesta gdje traju radovi, javlja u nedjelju poslijepodne Hrvatski autoklub.

A2 Zagreb-Macelj: zbog radova izvanrednog održavanja nadvožnjaka Luka na ŽC3008 koja prelazi autocestu, između čvorova Zaprešić i Zabok (od 19+300 km do 21+500 km) vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine.

A3 Bregana-Lipovac: do 20. lipnja 2020. godine zatvoren je ulazni krak na čvoru Velika Kopanica u oba smjera. Promet se preusmjerava na čvorove Sredanci i Babina Greda. Izlazak s autoceste je moguć.

A6 Rijeka-Zagreb: 16. lipnja između 01:00 i 04:00 sata zbog prolaska izvanrednog prijevoza od čvora Oštrovica do čvora Kikovica u oba smjera bit će prekinut promet na 15 minuta.

Istarski ipsilon: u čvoru Ivoli zatvoren je izlaz iz smjera Rijeke te ulaz u smjeru Pule, u čvoru Cerovlje zatvoren je izlaz iz smjera Pazina te ulaz u smjeru Rijeke, na snazi su sljedeća ograničenja, odnosno zabrane za prolaske izvanrednih prijevoza na autocestama A8 i A9 Istarskog ipsilona: dionica čvor Kanfanar – čvor Medaki (max. širina 2,75 m), dionica čvor Medaki – čvor Kanfanar (max. širina 2,75 m), dionica čvor Rogovići – čvor Ivoli (max. širina 3,00 m), dionica čvor Ivoli – čvor Cerovlje (max. širina 2,80 m), dionica čvor Cerovlje – čvor Lupoglav (max. širina 3,00 m), dionica čvor Lupoglav – čvor Vranja (max. širina 3,00 m).

Osobna vozila na ulazu u zemlju čekaju oko pola sata na GP Županja, Macelj i Bregana, a na GP Rupa oko sat i pol. Na izlaz iz zemlje osobna vizula čekaju između pola sata i sat vremena na GP Macelj, Bregana i Bregana Naselje.

Komentiraj