Tunižanin kojeg policija traži zbog povezanosti s napadom kamionom na božićnu tržnicu u Berlinu već je bio središte istrage zbog ranijih terorističkih planova, rekao je visoki njemački dužnosnik Ralf Jäger u srijedu. Naveo je kako je Anis Amri već istraživan ranije ove godine zbog pripremanja ‘ozbiljnog zločina’, te je trebao biti deportiran.

Selio se po Njemačkoj i živio na nekoliko adresa, a od veljače ove godine prebivalište mu je bilo većinom u Berlinu. Amri ima 24 godine, a koristio je nekoliko imena. Njemačka za informacije koje bi dovele do uhićenja osumnjičenika nudi 100 tisuća eura.

 EPA/BKA
EPA/BKA

Talijani su objavili kako je 2011. godine stigao u Italiju, te se predstavljao kao maloljetnik. Sljedeće godine otputovao je u Njemačku. Njemački mediji objavili su kako tuniške snage ispituju njegove roditelje, prenosi Telegraph.

U napadu kamionom u Berlinu poginulo je 12 osoba, a vlasti ga nazivaju terorističkim napadom. Tunis je jedna od najvećih ‘opsrbljivača’ džihadističkih boraca, a procjenjuje se da oko 5500 njihovih državljana sudjeluje u borbama u Siriji, Iraku i Libiji.

Komentiraj