FaH

POTJERA ZA TERORISTIMA U BELGIJI: Uhićen Nadžim Lakravi?

Nadžim Lakravi, treći muškarac sa snimke sigurnosnih kamera u bruxelleskoj zračnoj luci, navodno je uhićen u srijedu ujutro u bruxelleskoj općini Anderlecht, javlja portal belgijskog lista La Derniere Heure pozivajući se na neimenovane izvore.

Tužiteljstvo nije potvrdilo tu informaciju, ali je najavilo konferenciju za novinare u 13 sati, dodaje portal.  Lakravi je osumnjičen da je sudjelovao u terorističkim napadima u utorak ujutro u Bruxellesu.
Pretpostavlja se da je on muškarac u bijeloj jakni i s crnim šeširom na glavi, koji se vidi na snimci sigurnosnih kamera u bruxelleskoj zračnoj luci prije eksplozija, ali za to još nema potvrde. Na snimci se vide još dvojica muškaraca odjevena u crno, a jedan od njih je, prema informacijama državne televizije RTBF, jedan od braće el Bakravi.
DNK Nadžima Lakravija pronađen je eksplozivnom materijalu korištenom za napade u Parizu 13. studenoga prošle godine u kojima je poginulo 130 ljudi.
Lakravi je u veljači 2013. otišao u Siriju, a policija za njim traga od 4. prosinca. On je početkom rujna prošao kontrolu na granici Austrije i Mađarske pod lažnim imenom Sufian Kajal, u društvo Mohameda Belkaida i Salaha Abdeslama, koji je prošli petak uhićen u Molenbeeku.
Mohamed Belkaid, 35-godišnji Alžirac ubijen je prije nekoliko dana u pucnjavi u bruxelleskoj općini Forest, kada je policija pokušala obaviti pretres, a iz stana je uzvraćeno pucnjavom.

Komentiraj