Popuštanje mjera: Hoće li djeca u školu, Istra traži autonomiju u odlučivanju

U Istri se s nestrpljenjem čekaju odluke Stožera o popuštanju mjera jer su, kažu, odavno spremni za to. Ali s početkom nastave uživo za sve učenike, što je Ministarstvo obrazovanja prepustilo županijama, od idućeg ponedjeljka bi napravili ovakav raspored: viši razredi i tri srednje škole ostali bi na nastavi online zbog straha od novog soja.

Pustiti djecu opet u školu ili ne, pitanje je koje izaziva polemike.

Neki građani smatraju da je bolje, da manja djeca ostanu doma, a tinejdžeri i studenti eventualno da krenu uživo na nastavu, rečeno je u prilogu N1 Televizije.

“Mislim da im sve nedostaje i da trebaju ići u školu, samo doma sjede za kompjutorom. Ako se pridržavaju mjera, nema razloga da sjede doma”, kažu neki roditelji. Drugi su, pak, oprezniji.

Nema zajedničkog stava ni među školama. Maturanti bi se polako mogli vraćati, u panici su zbog državne mature i fakulteta, a nisu u dodiru s nastavnicima, nisu u kontaktu i komunikaciji, poručuju iz Gimnazije Pula.

Djeca već godinu dana ne odrastaju kako treba, epidemiolozi su, međutim, oprezni kada je riječ o popuštanju mjera.

Istra već danima traži cjelokupnu autonomiju u odlučivanju, u narančastoj su zoni i tvrde da dobro vladaju situacijom. Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac u utorak je rekao da su za postupno popuštanje mjera, ne za potpuno otvaranje, ali za postupno popuštanje su spremni, poručio je za N1.

Komentiraj