POMOĆ OBITELJIMA: Turska donacija stanovnicima Gunje

Ivica Galovic/ PIXSELL

Turska agencija za međunarodnu suradnju i koordinaciju (TIKA) donirala je stanovnicima Gunje, mjesta u vukovarsko-srijemskoj županiji stradalom lani u poplavi, 100 grla stoke za 50 obitelji i 50 plastenika namijenjenih obnovi stočarske i povrtlarske proizvodnje.

 Na prigodnoj svečanosti, direktor TIKA-e za BiH Huseyin Sanli kazao je kako je ukupna pomoć koju je ta turska agencija dodjelila Gunji nakon poplave vrijedna oko 600.000 eura.

“Nadamo se da poplave više nikada neće dogoditi. Ono što vam se dogodilo pogodilo nas je i morali smo reagirati.. Turska će uvijek biti uz vas”, poručio je Sanli okupljenim Gunjancima.

“Danas smo svjedočili plemenitom i humanom činu. Ovo je početak suradnje TIKA-e s ovim područjem i koliko znam oni i dalje namjeravaju ulagati u poljoprivredu ovoga područja”, poručio je muftija Islamske zajednice u Hrvatskoj Aziz efendija Hasanović rekavši kako je Islamska zajednica od samog stradanja bila nazočna u Gunji te pomagala u obnovi.

Turski veleposlanik u Hrvatskoj Ahmet Tuta izrazio je uvjerenje kako će donacija grla stoke i plastenika produbiti prijateljstvo turskog i hrvatskog naroda te pomoći stanovnicima Gunje da se što prije vrate normalnom životu.

“Naša namjera je bila da stanovniima ovoga područja ne damo novac, jer će on brzo otići, već nešto što će im dugoročno koristiti i od čega će moći njihove obitelji živjeti”, kazao je veleposlanik Tuta.

U ime općine Gunja na donaciji  se zahvalio načelnik Hrvoje Lucić rekavši kako je obnova u samom mjestu gotovo zavrešna te izrazio nadu kako će u cijelosti biti gotova do Božića.

Komentiraj