Policajcima zbog opterećenosti sustava kasne plaće

FaH/ Damir SENČAR

Nacionalni sindikat policije na svom je Facebook profilu objavio obavijest o kašnjenju isplate plaća.

Policija traži da se plaća isplati najkasnije u petak jer je idući radni dan tek ponedjeljak 11. prosinca što, tvrde, može predstavljati dodatne troškove poput zateznih kamata i opomena.

“Ako plaća ne bude isplaćena do petka, bit ćemo prisiljeni razmisliti o pokretanju industrijskih akcija zbog neisplate plaća te ujedno i pozvati zaposlenike da pokrenu sporove za isplatu zateznih kamata i naknade eventualno dodatnih troškova zbog neisplate plaća”, navodi se u priopćenju koje potpisuje šef sindikata policije Dubravko Jagić. Njihovo priopćenje pogledajte OVDJE.

Objavu Sinikata policije prenosimo Vam u cijelosti:

“Poštovane kolegice i kolege!

Nakon brojnih razgovora i provjera na okolnosti utvrđenja razloga odgode isplate plaće za mjesec studeni 2017. godine, zaposlenima u MUP-u, donosimo Vam pojašnjenje razloga zbog kojih je nastala predmetna situacija kašnjenja isplate plaće!

Naime, zbog prevelike opterečenosti i određenih zastoja u radu softvera FINA-e, ista agencija nije bila u mogućnosti obraditi veliki broj zahtjeva (isplata dar za djete-plaća za sve državne službenike), zbog čega je došlo do zastoja u ažuriranju što je u konačnici blokiralo isplatu plaće!

Stoga je planirana isplata sa 7. prosincem 2017. godine pomjerena najvjerovatnije na 8. prosinca 2017. godine iako niti taj datum nije siguran za isplatu!

Kolegice koje rade u obračunu plaća u MUP-a su uistinu odradili svoj dio posla, ali nažalost još jedanput se sustav obrade i isplate plaća tzv. COP se pokazao kao manjkav i pun nedostataka zbog čega se dogodila navedena situacija, tijekom sutrašnjeg dana ćemo od nadležnog Ministarstva financija zatražiti utvrđivanje i provjeru kapaciteta softvera i sustava koji radi obradu plaća s obzirom da se tijekom prosle vlade u taj sustav uložilo jako puno novaca, očito uzalud!!!

Te da se utvrdi eventualna odgovornost onih koji su odgovorni za propuste, da se nepravilnosti i manjkavosti žurno otklone, kako se ovakve i slične stvari više ne bi ponavljale!

Vaš Nacionalno sindikat policije”, stoji u objavi.

Komentiraj