facebook.com

Počinje sajam suvenira ‘Proizvođači suvenira grada Zagreba – Zagrebu’

Proizvođači suvenira i ove će godine svoje prepoznatljive proizvode predstaviti na sajmu ‘Proizvođači suvenira grada Zagreba – Zagrebu’ koji će se održati od 21. do 29. listopada na zapadnom dijelu Trga bana Josipa Jelačića.

Na ovom već tradicionalnom sajmu Udruženja obrtnika grada Zagreba, svoje proizvode izrađene u vlastitoj radionici, predstavit će desetak obrtnika, članova UOGZ u deset kućica.

U šarolikom asortimanu vrijednih obrtničkih ruku naći će se ručni radovi od drva, tkanine i keramike, neobične minijature u konzervama, nezaobilazni medenjaci i licitarska srca, prigodni svijećnjaci i predmeti izrađeni u tiffany tehnici, ručno oslikani predmeti od stakla i keramike s autentičnim motivima grada Zagreba i njegovim znamenitostima.

Cilj sajma je promocija struke i poticanje razvoja autohtonog zagrebačkog suvenira kroz istovremeno obogaćivanje turističke ponude grada Zagreba.

Otvorenje sajma predviđeno je za subotu (21.10.) u 12 sati, koje će svojom nazočnošću uveličati gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić.

Komentiraj