Počinje konferencija ‘Održivi razvoj (lokalnih zajednica) Euro-Mediterana’

impact-center.eu

Trodnevna međunarodna konferencija ‘Održivi razvoj (lokalnih zajednica) Euro-Mediterana’ počinje 11. lipnja uvodnim govorom Cvjetane Plavša-Matić, organizatorice i upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Ovo okupljanje u Impact centru u Zadru predstavlja svojevrsnu pripremu za aktivnosti koje se planiraju za Alf Euro-Med Forum 2020, koji će se održati u travnju 2020. godine u Šibeniku.

Konferencija će u tri dana obuhvatiti sljedeće teme: Uloga žena u razvoju lokalnih zajednica na Euro-Mediteranu, Održivi razvoj otoka na Mediteranu, Društveno poduzetništvo – pokretač održivog razvoja na Euro-Mediteranu, Obnovljivi izvori energije – nova snaga Euro-Mediterana.

Neki od govornika su Zoran Puljić iz Zaklade Mozaik, Elena Badeanschi iz Italije (Federazione Trentina della Cooperazione), Rowaida al Maaitah, članica Upravnog odbora ALF-a te bivša senatorica i ministrica visokog obrazovanja iz Jordana, tu su i Adriano Bisello, iz organizacije EURAC i Daniele Messina iz organizacije FMPS iz Italije.

Konferencija okuplja oko 90 sudionika iz brojnih država, članove Hrvatske mreže za suradnju na Euro- Mediteranu.

Komentiraj