Nogomet
Decoration icon

Dinamo

Završena je skupština: Dinamo ima novi Izvršni i Nadzorni odbor, evo tko je ušao od navijača

Autor:

25.09.2023., stadion Maksimir, Zagreb - Dolazak clanova na skupstinu GNK Dinama.  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Nastavlja se bitka za Dinamo: danas od 18 sati trajala je Skupština Dinama na stadionu Maksimir. Jedno od ključnih pitanja bilo je hoće li se Skupština Dinama uopće održati jer je bilo neizvjesno hoće li se postići kvorum.

Kako će podijeljeni Mamićevi sljedbenici i svjedoci kriminala na Skupštini trasirati budućnost Dinama

Završena je skupština.

“Moramo biti najbolji”

“Naš mandat traje do ožujka 2024., a do tada moramo posložiti puno stvari oko stadiona i Statuta, moramo biti najbolji u Hrvatskoj, konkurirati i u Europi na najvišem nivou. Imajte to na umu, nova skupština će birati novi izvršni i nadzorni odbor, ali i ne mora. Njihov bi mandat trajao onda četiri godine’, kazao je Barišić.

Navijači koji su u zatvoru u Grčkoj

Tema su bili i navijači Dinama koji su u zatvoru u Grčkoj: ‘Teško mi je od vas nešto zahtjevati, ali mislim da možete kroz neke kanale doći do države i pravnih lijekova tražiti veću zaštitu naših dečki u Grčkoj. Netko je poginuo, užas. Ali ako naših 100 ljudi zaslužuje tamo biti zatvoreno mjesecima, onda ne znam što. Ne zaslužuju ovakav tretman od države, oni ne rade sve kako bi zaštitila naše dečke. Nikad nisam vidio da se netko prema nama ponaša kako se AEK službeno odnosio prema našem klubu, nedopustivo’, kazao je predstavnik navijača Igor Kalabek.

Novi stadion

Posebna tema bio je i novi stadion. Bariš je ovako komentirao:

‘Čeka se potpis ugovora između grada, crkve i vlade. Vlada i crkva su riješil stvar i još je samo na gradu da nađe lokacije koje će dati crkvi. Prvi dio faze je izgradnja stadiona u Kranjčevićevoj kapaciteta deset tisuća na koji bi se Dinamo preselio. On neće biti gotov do sredine 2025. nego nešto kasnije iako je to u završnoj fazi. Grad nam je rekao da ćemo za kamp dobiti Zagrebello na koji će se Dinamo preseliti dok se stadion bude rušio. Na nivou skupštine ćemo organizirati jedno tijelo koje će biti uključeno u rušenje i izgradnju stadiona i sve vezano uz to. To će biti aktualno na sljedećoj skupštini’, kazao je Barišić

Skupštinari koji nisu došli na skupštinu

Skupštinari koji nisu došli:

1.)    ALPEZA MLADEN
2.)    BANDIĆ JOZO
3.)    BARIŠIĆ BRANIMIR
4.)    BIŠKO ANTE
5.)    DODIĆ PAŠKO
6.)    DRAGIČEVIĆ BRUNO
7.)    HOTKO LJUBOMIR
8.)    KEZERIĆ STJEPAN
9.)    KOŽUL ADOLF
10.)    LJUŠTINA DUŠKO
11.)    MAMIĆ ANTUN STOJAN
12.)    MAMIĆ STOJKO
13.)    NIKOLIĆ MILIVOJ
14.)    PERNAR ADA
15.)    POLDRUGAČ DALIBOR
16.)    POPOVSKI KRISTIJAN
17.)    PRIMORAC MARIJAN
18.)    ROGALO IVO
19.)    RUKAVINA TOMISLAV
20.)    STEPINAC BORIS
21.)    SVERIĆ ELIZABETA
22.)    ŠARIĆ KRUNO
23.)    ŠUŠAK IVAN
24.)    VLAK MARIJAN
25.)    ZORIĆ DAMIR
26.)    ZOVKO JURE
27.)    NOSSO DRAŽEN

Izabran je Nadzorni odbor

Ognjen Naglić, Saša Pavličić-Bekić, Zdravko Kačić odabrani su u Nadzorni odbor kluba.

Izabran je Izvršni odbor

Članovi IO-a su Mirko Barišić, Većeslav Bergman, Ivica Cvitković, Vladimir Gašparović, Nikola Hanžel, Damir Najmenik, Ivan Nauković, Milivoj Novak, Dubravko Skender (predstavnik navijača), Ante Todorić, Heinz Truskaller, Janko Gogolja, Dragutin Kamenski

Predstavnici navijača u IO Ivan Nauković i Darko Skener. U NO Saša Pavličić Bekić. Svi izabrani uz jedan suzdržan glas.

Nastavljena je skupština

Navijači, odnosno povjerenici su tražili četiri člana u IO i dva u nadzorni odbor. Barišić je ponudio dva u IO i jedan u NO i kaže da ostaje pri svojem prijedlogu. Glasalo se o Barišićevom prijedlogu, 35 glasova je ZA, a sedam PROTIV uz jedan suzdržani.

Zatražena stanka

Barišić je predložio članove izvršnog odbora, a netko od povjerenika koji su postali članovi skupštine su zatražili stanku. Oni će se sad konzultirati o prijedlogu IO-a jer se nisu još dogovorili s Barišićem oko broja članova u IO-u. Povjerenici, odnosno navijači, traže četiri, a Barišić im navodno nudi dva predstavnika.

Novi skupštinar traži odgovore

Igor Kalabek zatražio je detaljne brojke vezane za provizije isplaćene agentima kod transfera i pitao je kakav Dinamo to ima kredit i kakva je kamata. Odgovoreno mu je da će detalje oko provizija dobiti naknadno, a da Dinamo ima revolving kredit u Erste banci uz kamatnu stopu od 3,84 posto.

Financijsko izvješće

Pročitano je financijsko izvješće. Prihodi su 453 milijuna kuna (61 mil. eura), a rashodi 445 milijuna kuna. Višak je milijun eura.

Liga prvaka je Dinamu donijela 31.8 milijuna eura, a transferi igrača 17.6 milijuna eura. Od prodaje suvenira Dinamo je zaradio 15.2 milijuna kuna, a od reklama i TV prava 2.8 milijuna eura, odnosno 25 posto više nego godinu ranije. Jedini smanjeni prihod su donacije Grada Zagreba koje iznose 8.6 milijuna kuna, a u 2021. je bio 11 milijuna kuna.

Rashodi su se povećali u dijelu za premije trenera i igrača, a smanjili su se na provizijama agentima za transfere.

Nema mamićevaca

Na sjednicu skupštine je od 71 člana prisutno njih 43. Željko Kordić je pročitao sve koji nisu na skupštini. Doznaje se kako na skupštini nema mamićevaca. Među oni kojih nema su s Alpeza, Ljuština, Mamić, Šušak, Zorić, Zovko

Kvorum je postignut

Verifikacija komisija: 43 člana prisutna, imamo kvorum, možemo donositi odluke. Na skupštini nema mamićevaca: Čitaju se odsutni, među njima i Alpeza, Ljuština, Mamić, Šušak, Zorić, Zovko…

Prihvaćen je dnevni red

Jednoglasno je prihvaćen dnevni red.

“Ne znam koliko ima nazočnih skupštinara. To ćemo kasnije vidjeti”, rekao je Barišić koji upravo imenuje tijela skupštine.

Počela je Skupština

Barišić najavljuje verifikaciju povjerenika. Njihova imena i rezultate čita Vlatka Peras. Kvorum još nije provjeravan.

Vlatka Peras bez komentara

Predsjednica Uprave Vlatka Peras bila je bez komentara, predsjednik Barišić komentirao je u prolazu: “Ne bi sazvali skupštinu da nemamo kvorum!”

Barišić potpisao odluku Skupštine Dinama koja u 9 točaka pokriva sav kriminal Zdravka Mamića od 2002.

“Ako Zorićeva skupina ne osigura kvorum, to je politički pucanj u nogu”

Uoči Skupštine Dinama u programu N1 televizije gostovao je Marko Sladoljev, predsjednik kluba Mosta u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i navijač Dinama, koji je komentirao kakva očekivanja ima od Skupštine.

“Ovo što se događa je velika sramota za običnog navijača. Običnom navijaču nije bitno tko upravlja klubom, nego da je klub stabilan i ida igra. U slučaju da Zorićeva skupina ne osigura kvorum, to će biti politički pucanj u nogu jer navijači žele stabilan klub”, kazao je Sladoljev.

Povjernici BBB-a

Poznato je kako su Bad Blue Boysi, putem svojim povjerenika, osigurali sedam mjesta u skupštini. Uoči početka svih sedam predstavnika BBB-a pojavilo se danas u Maksimiru

Stiglo je sedam povjerenika

Oglasio se i Šimić

Dario Šimić, član Uprave GNK Dinamo, dao je izjavu uoči Skupštine.

“Očekujem kvorum i da se izaberu Izvršni i Nadzorni odbor”, rekao je Šimić, dodajući da je za kvorum potreban 41 član.

Čerček: “Ovo je derbi”

Marijan Čerček, legendarni nogometaš Dinama i Zagreba, dao je kratku izjavu uoči skupštine.

“Očekujem pobjedu u Splitu…”, započeo je Čerček, aludirajući na derbi između Hajduka i Dinama koji se igra u nedjelju u Splitu.

Na pitanje što očekuje večeras, kazao je: “Ovo je derbi isto. Očekujem normalno, Skupštinu”, rekao je, dodajući da se nada da će kvoruma biti.

Kazao je da bi za njega zadovoljavajući ishod danas bio da se izaberu Nadzorni i Izvršni odbor.

“Ne znam da imaju dvije strane, znam samo za jednu – Dinamo”, dodao je.

Naveo je da ga nitko nikada nije nagovarao da ne dođe i da na to ne bi ni pristao.

EKSKLUZIVNO: Mamić se vraća u Dinamo, sklopio je prljavo ortaštvo s Barišićem koji je izigrao Bad Blue Boyse

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.