Kako će podijeljeni Mamićevi sljedbenici i svjedoci kriminala na Skupštini trasirati budućnost Dinama

Autor:

Denis Kapetanovic, Sanjin Strukic/PIXSELL, Nacional

Uoči najavljene Skupštine Dinama koja se treba održati 25. rujna, Nacional otkriva kako su podijeljeni tabori i po čemu se može zaključivati tko je blizak Zdravku Mamiću, a tko protiv povratka njegova utjecaja na upravljanje klubom

Nacional je dubinski istražio kako će se odvijati bitka za preslagivanje odnosa unutar zagrebačkog Dinama i kako će se to reflektirati na nadolazeću Skupštinu kluba, zakazanu za početak sljedećeg tjedna. Ishod te skupštine mogao bi dramatično utjecati na poslovanje zagrebačkog Dinama, ali i puno šire, na realizaciju velikog predizbornog projekta Vlade vezanog uz obnovu stadionske infrastrukture, kao i na generalnu percepciju hrvatskog nogometa, ponajprije zbog utjecaja mreže organiziranog kriminala koja se veže na Zdravka Mamića.

Na započetoj i nezavršenoj sjednici Skupštine 9. ožujka 2023. u Skupštinu je ušlo osmero povjerenika koje podržavaju navijači. Jedan od njih podržava opciju Zdravka Mamića. No kako Gradski ured za opću upravu tumači da ta sjednica formalno-pravno nije ni održana, to znači da tih osmero povjerenika još uvijek nisu članovi klupske Skupštine.

Kako u Skupštini od ranije nedostaje sedmero članova i trenutno osmero iz redova povjerenika, Dinamova Skupština sada broji 65 članova. Kako je sportska inspekcija u službenom priopćenju izjavila da jedan član Skupštine ima pravne zapreke za svoje članstvo te je isključen iz rada, onda Skupština broji 64 člana s pravom glasa.

Autor klupskog Statuta, bivši predsjednik Nadzornog odbora Miroslav Rožić, u temeljni dokument Kluba uvrstio je odredbu da „skupština odlučuje pravovaljano ako je nazočna natpolovična većina svih njenih članova, a odluke donosi većinom glasova nazočnih članova, ukoliko statutom nije drugačije utvrđeno“. Pretežna pravna tumačenja idu u smjeru toga da za kvorum treba biti nazočan 41 član Skupštine od Statutom propisane brojke 80, iako ih zapravo ima 65 (64) pa bi, prema nekima, logično bilo da su nazočna 33 člana dovoljna, odnosno 37 kada budu verificirani povjerenici. Nakon što je u ožujku srušen kvorum uz prisutnih 37 skupštinara, jasno je da šest mjeseci kasnije neće biti moguće drugačije tumačenje. Nakon konzultacija s više izvora dubinski upoznatih sa zbivanjima u Dinamu, Nacional je izradio procjenu kako će pojedini članovi Skupštine glasovati, što će reflektirati odnose snaga u klubu, odnosno osvijetliti u kojoj mjeri se utjecaj Zdravka Mamića ponovo vidi u Dinamu.

MLADEN ALPEZA (1958.)

Ratnih devedesetih dužnosnik MUP-a u Grudama, poduzetnik iz BiH. Na zadnje dvije sjednice klupske skupštine podržao Zdravka Mamića (Damira Zorića).

JOZO BANDIĆ (1964.)

Nogometni trener u Nogometnoj školi Dinamo, brat konzula RH u Tuzli Ivana Bandića i bratić pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Priklanjajući se na zadnje dvije sjednice klupske skupštine Damiru Zoriću, zapravo je podržao Zdravka Mamića. Nedavno mu je Uprava Dinama produžila ugovor na nove četiri godine. Njegovo glasovanje na Skupštini bit će jedan od indikatora mogućeg dogovora na relaciji Mamić – Barišić – Peras.

MIRKO BARIŠIĆ (1936.)

Aktualni predsjednik Dinama s mandatom do ožujka 2024. Nominalno predvodnik grupacije suprotstavljene Zdravku Mamiću. Iako je više od 20 godina bezuvjetno podržavao Zdravka Mamića, u prosincu 2022. odbio je smijeniti Krešimira Antolića što je bio povod sukobu s Mamićem, da bi pod pritiskom BBB-a i zbog njihove obećane podrške pristao na Antolićev odlazak iz kluba u ožujku. Unatoč dogovoru s predstavnicima navijača i članova, odbio je uvrstiti na dnevni red Skupštine izglasavanje novog, demokratiziranog statuta. Tim je potezom realnim učinio teze o dogovoru sa strujom Zdravka Mamića, koju predvodi Damir Zorić.

Mirko Barišić, predsjednik Dinama s mandatom do ožujka 2024., unatoč dogovoru s predstavnicima navijača odbio je na dnevni red Skupštine uvrstiti izglasavanje demokratiziranog statuta. FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL

BRANIMIR BARIŠIĆ (1972.)

Bivši predsjednik uprave Kraša BIH i diplomirani ekonomist rođen u Mostaru, vjerni je podržavatelj lika i djela Zdravka Mamića. Podržao je aktivnosti njegove grupacije na objema posljednjim sjednicama klupske skupštine.

VEĆESLAV BERGMAN (1954.)

Doktor stomatologije, bivši ravnatelj HZZO-a i bliski prijatelj karlovačkog poduzetnika Nikole Hanžela. Trenutačno ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije i član Savjetničkog tijela Mirka Barišića. Od početka sukoba sa strujom Zdravka Mamića, čvrsto stoji uz Barišića.

ANTE BIŠKO (1972.)

Klupski povjerenik u BiH. Živi u Grudama, podržava Zdravka Mamića.

VLADIMIR BOGDANIĆ (1946.)

Član Židovske općine kojem je, prema vlastitim tvrdnjama, dio obitelji stradao u logoru Jasenovac, no unatoč tome javno je dao podršku kardinalu Puljiću za održavanje mise na Bleiburgu. Po zanimanju producent klasične glazbe, široj javnosti postao je poznat po bizarnim medijskim istupima u kojima je tvrdio da ga je 1987. tada politički disident Franjo Tuđman ovlastio da iz Dinama izbaci onodobnog šefa zagrebačke UDBA-e. Veliki štovatelj lika i djela Zdravka Mamića, na obje zadnje sjednice Skupštine podržavao njegov plan.

IVICA CVITKOVIĆ (1943.)

Bivši igrač Dinama (1960. – 1965.), karlovački poduzetnik koji je svojedobno u Karlovcu sagradio hotel Europa tik uz naplatne kućice autoceste, a uz to vodi tvornicu za proizvodnju protupožarnih pomagala. Dugogodišnji prijatelj Mirka Barišića. Kao bivši član Izvršnog odbora ušao je u Barišićevo savjetničko tijelo i od početka sukoba s Mamićem snažno podržava Mirka Barišića.

MARIJAN ČERČEK (1949.)

Nastupao za Dinamo (1967. – 75.) s kojim je osvojio Kup velesajamskih gradova (1967.) i nacionalni kup (1969.) te za NK Zagreb (1975. – 82.). Za Dinamo odigrao 226 službenih utakmica i postigao 35 pogodaka. Na sjednici u prosincu 2022. podržao smjenu Krešimira Antolića da bi u ožujku podržao Mirka Barišića.

MARIJAN ČORIĆ (1933.)

Klupski povjerenik iz Zagreba. Na obje sjednice Skupštine podržao Mirka Barišića.

FAHRIJA DAUTBEGOVIĆ (1943.)

Dinamov golman iz generacije ’67, za Dinamo branio u ukupno 209 utakmica, osvajač Kupa velesajamskih gradova. Na sjednici Skupštine u ožujku podržao je Mirka Barišića.

STJEPAN DEVERIĆ (1961.)

Deverić je počeo svoju karijeru u zagrebačkom Dinamu u tadašnjoj Saveznoj ligi Jugoslavije 1979. godine. Ostao je u Dinamu do 1984. godine, odigrao 345 utakmica i postigao 158 golova. Prešao je 1984. u splitski Hajduk gdje je ostao do 1987.  Na Skupštini u prosincu podržao Mamićevu ideju o rušenju Antolića, kasnije s većinom tražio smjenu Mirka Barišića da bi na Skupštini u ožujku podržao Barišićevu opciju.

Hanžel je ponudio Zdravku Mamiću da za 25 milijuna eura privatizira klub, pod uvjetom da ga Mamić i dalje vodi. Ovaj je to tada odbio. Nikola Hanžel od početka sukoba čvrsto stoji uz Mirka Barišića

PAŠKO DODIĆ (1966.)

Zagrebački zlatar i poduzetnik, podrijetlom iz Janjeva. Blizak prijatelj braće Zdravka i Zorana Mamića, zbog čega je povezan i s nekim pravosudnim aferama, ponajprije oko bivše sutkinje Ustavnog suda Slavice Banić. U proteklih nekoliko godina imovina Paška Dodića bila je na meti nepoznatih razbojnika, a u dvorište kuće bila mu je bačena bomba. Lojalan Zdravku Mamiću na obje sjednice Skupštine.

BRUNO DRAGIČEVIĆ (1961.)

Poduzetnik iz Sesveta, blizak prijatelj braće Mamić. Vlasnik marine Hramina i restorana na Kornatima. Na obje sjednice Skupštine bio je za Mamića.

MATO ĐUROVIĆ (1950.)

Jedan od najpoznatijih dubrovačkih ugostitelja, dugogodišnji prijatelj i podržavatelj braće Mamić.

TOMISLAV FILIPOVIĆ (1970.)

Poduzetnik iz Zagreba, na obje sjednice Skupštine bio je za Mamićevu struju.

VLADIMIR GAŠPAROVIĆ (1948.)

Zagrebački liječnik, diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Internist, intenzivist, nefrolog i specijalist hitne medicine. Specijalističku izobrazbu stjecao u Njemačkoj, Hrvatskoj, Americi. Osoba od velikog povjerenja Mirka Barišića, koji ga je stavio da vodi klupsku radnu skupinu za izradu novog statuta.

SLAVKO GOLUŽA (1971.)

Donedavni trener Rukometnog kluba Zagreb, rodom iz Metkovića. Podržao je struju Mirka Barišića iako je u prošlosti bio blizak braći Mamić.

FRANJO GREGURIĆ (1939.)

Hrvatski političar, treći predsjednik Vlade Republike Hrvatske. Prije 1990. bio je zaposlen na rukovodećim mjestima u državnom poduzeću Astra. U srpnju 1991., kao člana HDZ-a, predsjednik Franjo Tuđman postavio ga je za predsjednika Vlade RH. Dugogodišnji prijatelj i vjenčani kum Mirka Barišića.

VJEKOSLAV GUCIĆ (1959.)

Dio janjevačke poslovne obitelji, zagrebački poduzetnik, vlasnik Getroa i hotela u Zagrebu. Iako dugo blizak Zdravku Mamiću, na Skupštini u ožujku podržao je Mirka Barišića.

Autor klupskog Statuta, bivši predsjednik Nadzornog odbora Miroslav Rožić, trudi se pomoći povratku utjecaja Zdravka Mamića. FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

NIKOLA HANŽEL (1952.)

Karlovački poduzetnik, vlasnik jednog od najvećih klupskih sponzora Lana grupe. U vrijeme borbi između prosinca i ožujka pojavila se priča kako je s Markovićem iz Ban Toursa išao Mamiću nuditi isplatu kao zamjenu za njihovu privatizaciju kluba. To je lažna informacija plasirana iz Mamićevih krugova. Točno je da je prije šest, sedam godina Hanžel ponudio Zdravku Mamiću da za 25 milijuna eura privatizira klub, pod uvjetom da ga Mamić dalje vodi. Ovaj je to tada odbio. Nikola Hanžel od početka sukoba čvrsto stoji uz Mirka Barišića, a dobro upućeni poslovni krugovi tvrde da nikada nije odustao od ideje kupovine kluba. U prilog tome ide i činjenica da je za člana Uprave u ožujku progurao svojeg prvog operativca Danijela Tomačića. Snažan protivnik izglasavanja statuta kojim bi se znatno povećala prava članova i njihov utjecaj na mnoga pitanja, od upravljanja do privatizacije. Presudom Županijskog suda u Karlovcu od 23. svibnja 2017. proglašen je krivim zbog kaznenog djela pomaganja u zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju te je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 6 (šest) mjeseci, koja je preinačena na dvije godine uvjetne kazne.

DAMIR HOSI (1980.)

Liječnik iz Zagreba, široj javnosti poznat kao dobitnik nagrade u svojedobnoj Dinamovoj nagradnoj igri „Navijač za milijun kuna“. Osoba od povjerenja Mirka Barišića, kojega bezuvjetno podržava.

LJUBOMIR HOTKO (1958.)

Monter centralnog grijanja iz Zagreba u kumskim je i bliskim odnosima s obitelji Mamić. Otac je Brune Hotka, poznatog iz afere Varga, a oženio je jedinu sestričnu braće Mamić i ima status člana njihove obitelji. Podržava struju Zdravka Mamića.

SARA HUKAVEC (1983.)

Nakon što je na Skupštini u prosincu 2022. bila sudionica neuspješne smjene tadašnjeg člana Uprave Krešimira Antolića, klupska djelatnica Sara Hukavec u ožujku je podržala struju Mirka Barišića. Za to je u međuvremenu nagrađena mjestom pomoćnice klupskom direktoru za operativno poslovanje Draženu Miličeviću, dugogodišnjem partneru predsjednice uprave Vlatke Peras.

SNJEŽANA IVANKOVIĆ (1969.)

Suvlasnica poznatog ugostiteljskog okupljališta zagrebačke poslovne elite i stalnog ugostiteljskog partnera Dinama, ona je osoba od najvećeg povjerenja predsjednice Uprave Peras. Nominalno voditeljica ureda Uprave, zapravo je čuvarica predsjedničinih tajni. Slično kao i Sara Hukavec, na Skupštini u ožujku podržala je grupaciju koju vodi Mirko Barišić.

SAŠA JANKOVIĆ (1964.)

Poznati zagrebački ortoped, liječnik u Dinamovoj zdravstvenoj službi i liječnik hrvatske nogometne reprezentacije, podržavao je Zdravka Mamića u namjeri sazivanja izvanredne sjednice Skupštine na kojoj je trebalo smijeniti Mirka Barišića. U kompleksnoj je situaciji jer je višegodišnji Mamićev prijatelj, a istovremeno zaposlenik HNS-a i Dinama, pa se vjerojatno zbog toga nije ni pojavio na sjednici u ožujku. Jedan od onih koji neće znati na čijoj su strani kada budu ulazili u skupštinsku dvoranu (ako uopće dođe), a kojem bi najviše odgovarala koalicija starih prijatelja i suradnika.

ZDENKO KALKAN (1967.)

Povjerenik Dinama iz Bizovca na obje skupštine bio je na strani Mirka Barišića i Krešimira Antolića.

STJEPAN KEZERIĆ (1947.)

Lokalni dužnosnik stranke Milana Bandića i jedno vrijeme predsjednik Gradske četvrti Sesvete. Ovaj umirovljeni časnik Hrvatske vojske i klupski povjerenik dugogodišnji je i bliski prijatelj Zdravka Mamića.

ERNIS KLARIĆ (1981.)

Povjerenik Dinama iz Labina. U skupštinskim borbama podržao ideje Zdravka Mamića.

LUIGI KOLVESHI (1952.)

Zagrebački zlatar s višedesetljetnom tradicijom zlatarskog obrta. Na strani Mirka Barišića.

ŽELJKO KORDIĆ (1967.)

Voditelj klupskog odjela prodaje ulaznica, podržava Mirka Barišića.

ADOLF KOŽUL (1941.)

Dugogodišnji novinar, nekadašnji glasnogovornik HNS-a i Dinama, gorljivi je Mamićev pobornik.

DUŠKO LJUŠTINA (1948.)

Dugogodišnji bivši ravnatelj Satiričkog kazališta Kerempuh i bliski prijatelj pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. U borbama u Dinamu pokušavao biti neutralan, ali je prevladala emocija prema prijatelju Mamiću.

Pretežna pravna tumačenja idu u tom smjeru da za kvorum treba biti nazočan 41 član Skupštine od Statutom propisane brojke 80, iako ih zapravo ima 65, a jedan je isključen

ANTUN STOJAN MAMIĆ (1958.)

Najstariji od braće Mamić, bivši igrač Dinama, Hajduka i kruševačkog Napretka. Beskompromisni borac za nastavak vladavine obitelji Mamić u Dinamu.

STOJKO MAMIĆ (1970.)

Ugostitelj iz Bjelovara, bratić Zdravka Mamića. Na Skupštini u prosincu održao govor na rubu plača, o mesijanskoj ulozi svog bratića Zdravka u Dinamovoj prošlosti i budućnosti.

ŽELJKO MARKOVIĆ (1953.)

Bivši bankar, vlasnik jednog od Dinamovih sponzora, turističke agencije BAN tours. Od početka previranja snažno zagovara raskid s Mamićem te podržava Mirka Barišića.

LJUBICA MATANOVIĆ (1963.)

Voditeljica klupskog odjela članstva i osobna tajnica nedavno preminuloga Miroslava Blaževića, na Skupštini u ožujku stala je na stranu struje Mirka Barišića.

ANKICA MEZAK (1963.)

Voditeljica klupskog odjela računovodstva bezuvjetno je na strani Zdravka Mamića. Vjerojatno osjeća obvezu jer joj je pomogao kod zapošljavanja bliskih članova obitelji u klubu.

OGNJEN NAGLIĆ (1948.)

Poznati hrvatski radijski novinar i reporter bio je dugogodišnji bliski prijatelj Zdravka Mamića. No njegovim bijegom u BiH, među prvima je počeo govoriti o neprihvatljivosti Mamićeva daljnjeg upravljanja Dinamom. Tako je nakon afere SMS javno kritizirao taj događaj i općenito takav način vođenja kluba. Od početka je na strani Mirka Barišića i kao takav je dio radne skupine za izradu novog klupskog statuta i član Barišićeva savjetničkog tijela.

DAMIR NAJMENIK (1974.)

Dinamov povjerenik iz Orahovice, cijelo vrijeme na strani Mirka Barišića.

MILIVOJ NIKOLIĆ (1942.)

Dugogodišnji novinar i urednik nogometne rubrike u Sportskim novostima. Kao Dinamov kroničar pratio momčad na inozemnim turnejama, izvještavao s Mundijala i drugih velikih natjecanja. I po umirovljenju ostao blisko vezan uz Maksimir, lojalan Mamiću.

DRAŽEN NOSSO (1935.)

Poznati zagrebački liječnik, u ovoj borbi je na strani struje Mirka Barišića.

ROBERT PALIĆ (1966.)

Dugogodišnji vjerni pratitelj Zdravka Mamića i njegov vozač. Još uvijek zaposlenik Kluba, na strani je ideje da Zdravko Mamić kroz Damira Zorića i suradnike i dalje upravlja Dinamom.

ADA PERNAR (1968.)

Bivša klupska djelatnica dugogodišnja je prijateljica obitelji Mamić.

DALIBOR POLDRUGAČ (1975.)

Autor kontroverznog pisma javnosti kojim su, navodno, veterani Dinama, koje on predvodi, podržali kontinuitet Mamićeve vladavine. Osramotio se jer je većina navodnih potpisnika sve negirala. U međuvremenu mu nije produljen ugovor o radu s Dinamom.

KRISTIJAN POPOVSKI (1975.)

Kondicijski trener i bivši zaposlenik Dinamove nogometne škole, zet bivšeg predsjednika Nadzornog odbora Miroslava Rožića. Ovaj bivši političar nestao je iz fokusa javnosti i navodno više nije omiljen kod Damira Zorića i ostatka Mamićeve struje. Hoće li Rožić u zadnji čas dobiti „ponudu koju ne može odbiti“, ostaje vidjeti. O tome će realno ovisiti i glasanje njegovog zeta.

MARIJAN PRIMORAC (1958.)

Blizak Mamićev prijatelj i poduzetnik. Osim po poslovnim pothvatima, javnosti je poznat i kao kupac blindiranog BMW-a bivšem predsjedniku vlade Ivi Sanaderu. Mamić može računati na njegov glas.

IVO ROGALO (1969.)

Povjerenik Dinama iz Širokog Brijega. Cijelo vrijeme na strani svog hercegovačkog susjeda Mamića.

TOMISLAV RUKAVINA (1971.)

Bivši direktor marketinga i suprug bivše Mamićeve fitness trenerice, u razdoblju između neodržane sjednice Skupštine i ove koja slijedi, na kontroverzan način eliminiran je iz sustava kluba. Po nekima, uspješan direktor nije bio na istoj valnoj duljini s dečkom predsjednice Uprave pa mu je radno mjesto – ukinuto. Po svemu sudeći, dat će glas Mamićevoj struji jer samo tako može ponovno osvanuti u klubu.

MILJENKO SAKOMAN (1970.)

Član obitelji Sakoman, cjeloživotnih upravitelja stadiona Maksimir. Naime, prije sina Miljenka direktor stadiona u Maksimiru bio je njegov otac Milan. Vlasnik uspješne tvrtke za izgradnju nogometnih igrališta, Sakoman je često neuspješno prozivan u dijelu javnosti za sukob interesa. Budući da nije bio na posljednje dvije klupske sjednice Skupštine, nije moguće sa sigurnošću pretpostaviti kome ide njegov glas.

Bivši direktor marketinga i suprug bivše Mamićeve fitness trenerice Tomislav Rukavina na kontroverzan način eliminiran je iz kluba. Nije bio na istoj valnoj dužini s dečkom Vlatke Peras

ELIZABETA SVERIĆ (1991.)

Zaposlenica klupskog skladišta. Nakon što je bio s njenim ocem u zatvoru, Mamić po izlasku zapošljava njegovu kćer Elizabetu. Nije stoga teško zaključiti na čijoj je strani u Skupštini.

BORIS STEPINAC (1939.)

Nećak kardinala Stepinca i dugogodišnji dužnosnik Atletskog kluba Zrinjevac, Stepinac je na Mamićevoj strani.

KRUNO ŠARIĆ (1960.)

Ovaj vlasnik parfumerije dugogodišnji je prijatelj Zdravka Mamića. Na zadnjoj skupštini nije bio, ali je pretpostavka da će, ako dođe, biti na Mamićevoj strani.

HRVOJE ŠOJAT (1951.)

Umirovljeni zagrebački ortoped i dugogodišnji član Dinamove zdravstvene službe. Iako je rušio Antolića i dva puta bio za izvanrednu sjednicu Skupštine na kojoj bi pao i Barišić, na koncu je u ožujku prešao na Barišićevu stranu. Zbog toga je stoički podnio vrijeđanje Zdravkova brata Stojana.

IVAN ŠUŠAK (1946.)

Nogometni trener više klubova, najpoznatiji kao izbornik Gruzije u pobjedi nad Rusijom, gorljivi je sljedbenik Mamićeve ideje. Nakon Skupštine u ožujku fizički su ga napali pripadnici BBB-a ispred hotela Sheraton.

IVAN ŠVEDI (1988.)

Dugogodišnji djelatnik klupskog sportskog sektora. Kod glasovanja stao na stranu Barišića.

BOGDAN TIHAVA (1951.)

Prokurist u uspješnoj tvrtki AUTO Hrvatska. Prijatelj Zdravka Mamića, ne do kraja jasnih stavova, moguće je da će biti na Barišićevoj strani.

ANTE TODORIĆ (1959.)

Poduzetnik podrijetlom iz Imotskog, jedan od bivših direktora u INI, kasnije napredovao u sektoru sigurnosti. Cijelo vrijeme podržava Barišića.

MARIJAN TOMURAD (1963.)

Bivši visoki dužnosnik MUP-a, dugi niz godina podržavao je Mamića. Ipak, na sjednici u ožujku „odmetnuo“ se od Mamića i podržao Barišića. Pretpostavljamo da će i sada biti tako.

HEINZ TRUSKALLER (1969.)

Bivši dugogodišnji predsjednik Uprave HYPO banke. Njegovo kolebanje oko podrške Barišiću mnogi povezuju s činjenicom da je u razdoblju zbog kojeg je protiv Mamića podnesena treća optužnica, bio predsjednik Uprave banke. U ožujku je bio na strani Mamića, vjerojatno će biti i sada.

MLADEN VEDRIŠ (1950.)

Hrvatski ekonomist, prvi predsjednik HNS-a, kao dugogodišnji prijatelj Mirka Barišića jedan je od njegovih ključnih igrača u ovoj situaciji.

MARIJAN VLAK (1955.)

Bivši golman kluba i iz sredine 90-ih i uspješan trener. Vezuje ga dugogodišnji odnos s Mamićem, kojem je vjerno služio na kojoj god poziciji bi ovaj smatrao da je potrebno. U zamjenu za bezuvjetnu lojalnost, Vlak je stalni vlasnik lukrativnih ugovora o radu. Trenutni skaut u klubu svoj glas realno će dati Mamiću.

MARKO VUKELIĆ (1979.)

Ovaj operativac u sportskom sektoru poznatiji je pod nadimkom Bimbo. Bivši djelatnik dućana sportske opreme svojom upornošću i uz pomoć Zorana Mamića s godinama je izrastao u vječnog suradnika svih klupskih uprava vezano za sportska pitanja, ali mu je uvijek na prvom mjestu bilo prijateljstvo s Mamićima.

Zato su se oni nemalo iznenadili kada je nakon što je bio na njihovoj strani u pokušaju rušenja Antolića pa Barišića, u „sudačkoj nadoknadi“ svoju podršku ipak dao Mirku Barišiću.

DAMIR ZORIĆ (1960.)

Dugogodišnji državni birokrat pa prokurist osiguravajuće kuće, u proljeće 2022. izrastao je u Mamićeva kandidata za predsjednika Dinama. Do sada nije uspio, ali se i dalje trudi. Odatle i njegova upornost u provođenju ideja svojeg prijatelja Mamića.

JURE ZOVKO (1957.)

Jedan od frontmana Mamićeve i Zorićeve struje, ovaj filozof je široj javnosti postao poznat nakon što je izvrijeđao Zlatka Cicu Kranjčara dan nakon njegove smrti. I dalje je vjerni zagovaratelj lika i djela Zdravka Mamića.


Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.