POBJEDNIK SLOVENAC: 15. Međunarodni memorijalni ultramaraton Zagreb – Vukovar

FaH

Slovenski maratonac Lojze Premužić ukupni je pobjednik 15. međunarodnog memorijalnog ultramaratona Zagreb – Vukovar “Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata” pretrčavši trasu ultramaratona u dužini od 344,1 kilometar od Zagreba do Ovčare kod Vukovara u ukupnom vremenu od 29 sati 43 minute i 2 sekunde.

Utrka je krenula 19. listopada sa startom iz zagrebačkog naselja Kustošija, a put cilja, spomen obilježja na mjestu masovne grobnice na Ovčari, krenulo je osam od 12 prijavljenih atletičara. bNa cilj, u službenom dijelu utrke, dotrčala su trojica, rekao je Siniša Šukunda, dopredsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a grada Zagreba koja je i organizator ultramaratona.

“Vi ste oni koji nakon 25 godina, na ovaj način, govorite i pronosite istinu o Domovinskom ratu i zato vam hvala”, obratio se sudionicima ultramaratona predsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a Borislav Barišić poručivši im da su istinski heroji. Pozvao ih je da dođu i iduće godine i svojim sudjelovanjem u ultramaratonu posvjedoče o Domovinskom ratu.

Predsjednik Gradske skupštine Zagreba Andrija Mikulić kazao je kako je za njega svaki maratonac pobjednik bez obzira na rezultat jer pronosi istinu o Domovinskom ratu. “Nikada, ali baš nikada se ne smije zaboraviti Domovinski rat jer su to temelji naše države”, poručio je Mikulić rekavši kako se Vukovaru treba odužiti cijela Hrvatska.

Tijekom svečanosti uručena je nagrada i pehar, a Udruga dragovljaca HOS-a grada Zagreba predsjedniku Gradskog vijeća Vukovara Igoru Gavriću predala je ček na 5000 kuna za obnovu vukovarskog Vodotornja.

“Iznimno cijenimo ovu gestu i s radošću smo dočekali ultramaratonce kojima će Grad Vukovar uvijek biti potpora jer se kroz njih uvijek podsjećamo na sve brojne dargovoljce koji su 1991. godine pohitali u obranu Vukovara i na tome ćemo im uvijek biti zahvalni”, kazao je kratko Gavrić.

Komentiraj