Plenković stranačkom klubu predstavio Malenicu

Klub HDZ-a dao je jednoglasnu potporu Ivanu Malenici, kojega je premijer predložio kao novoga ministra uprave. Ivan Malenica nije došao u Sabor, javlja HRT

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić kazao je nakon zasjedanja Odbora da su, kao što je premijer i najavio, potrebna kadrovska osvježenja u Vladi.

– Na tom tragu svakako je i gospodin Malenica. On ispunjava sve reference za ministra i Klub ga je onda jednoglasno podržao, kazao je Bačić.

Rekao je i da nije bilo riječi o drugim ministarskim pozicijama. Dogovoreno je da ćemo do kraja mjeseca sazvati izvanrednu sjednicu Hrvatskog sabora na kojoj bi se odlučivalo o imenovanju novih ministara u Vladi RH.

Na pitanje koliko bi ministara obuhvatila rekonstrukcija, Bačić je tek kazao da je Predsjedništvo HDZ-a dalo potporu predsjedniku da nakon analize o radu ministarstava predloži rekonstrukciju Vlade. Dodao je da na Klubu zastupnika nije bilo riječi o broju ministara koji bi bili razrješeni, odnosno imenovani, već je data potpora Kluba premijertu da to sam predloži Predsjedništvu stranke, koalicijskim partnerima, a onda da se i na Klubu to utvrdi.

Na novinarsko inzistiranje koliko će se ministara mijenjati, Bačić ponavlja da o broju nije bilo riječi, već da će o tome premijer odlučiti za nekoliko dana, do kraja mjeseca.

Odgovarajući na pitanje ima li Goran Marić i dalje povjerenje vodstva stranke, Bačić je rekao: “Predsjedništvo stranke dalo je potporu predsjedniku Vlade da on odredi koja su to ministarstva koja će ići u rekonstrukciju”.

Bačić je i istaknuo da se čuo s predsjednicima klubova vladajuće većine u Saboru, prije nego je predsjednik Vlade obavijestio javnost, i da su oni dali potporu Malenici za ministra uprave. Potom je dodao da je stav i HDZ-a i koalicijskih partnera da treba što prije napraviti rekonstrukciju Vlade.

Komentiraj