PLENKOVIĆ: ‘Razumijem i cijenim odluku Božidara Kalmete da se posveti funkciji gradonačelnika Zadra’

FaH

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a dao je izjavu za medije u središnjici HDZ-a na Trgu žrtava fašizma 4. Komentirao je odustajanje zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete od parlamentarnih izbora. Istaknuo je kako on ‘razumije i cijeni’ odluku Božidara Kalmete da se posveti funkciji gradonačelnika Zadra, prenosi N1.

“Veselim se njegovom velikom doprinosu u kampanji za izbore”, rekao je Plenković te dodao kako Kalmeta ostaje u najužem timu.

Na pitanje novinara ima li njegovo odustajanje veze s optužnicama, odgovorio je: “Ne”.

Podsjetimo, Božidar Kalmeta odlučio je da se ne kandidira za predizbornu listu HDZ-a  za devetu izbornu jedinicu i tvrdi da je to isključivo njegova odluka te da ga nitko iz vrha stranke nije tražio da to učini.

Kako piše N1, šef HDZ-a govorio je i o obrazovanju, za kojega je rekao da će biti ključno.

Danas je Neven Budak, SDP-ov strateg za obrazovanje, najavio da će, ako se lijeva koalicija vrati na vlast, Borisu Jokiću i njegovu timu ponuditi da se vrate i opet vode proces kurikularne reforme.

O televizijskoj debati Plenković je kazao : “Ja sam spreman za sučeljavanje, puno je tema”.

Na pitanje osjeća li se ugroženim od Milana Bandića, Plenković odgovara: “Ne smatram se ugroženim od bilo koga, kao predsjednik najveće, stožerne hrvatske stranke”.

Izbjegao je dati odgovor na pitanje hoće li na listama biti mjesta za Zlatka Hasanbegovića i Ivana Šukera te kazao kako će se o listama govoriti sljedećih dana. Također je poručio Ćiri Blaževiću da su mu vrata HDZ-a uvijek otvorena, a kazao je i kako je on njegov dobar prijatelj i da su mu simpatične njegove izjave.

Komentiraj